Sevilla kegelt United uit Europa League

Foto: Sevilla kegelt United uit Europa League

Manchester United is donderdagavond uitgeschakeld in de Europa League. Na het zure 2-2 gelijkspel op Old Trafford bleek een 3-0 nederlaag bij Sevilla fataal.

Harde nederlaag fataal voor Ten Hag

United leidde vorige week dankzij een bliksemstart met 2-0, maar moest door een teleurstellende slotfase genoegen nemen met een gelijkspel. Tot overmaat van ramp vielen Lisandro Martínez en Raphaël Varane geblesseerd uit in de heenwedstrijd. Manager Erik ten Hag kon wel weer een beroep doen op Marcus Rashford, die op Spaanse bodem op de bank plaatsnam.

Harry Maguire begon in de basis. De Engelsman had een negatief aandeel in de eerste wedstrijd en dat was donderdagavond niet anders. In de opbouw raakte hij de bal knullig kwijt, waarna Youssef En-Nesyri de fout keihard afstrafte. Nog voor rust leek Ajax-flop Lucas Ocampos de 2-0 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Ten Hag wisselde in de rust meerdere spelers, maar dat bracht niet het gewenste effect. Sterker nog: pal na de hervatting maakte Sevilla de 2-0. Loïc Badé kopte een hoekschop van Ivan Rakitic tegen de touwen. United stond daardoor voor een loodzware opgave tegen de Europa League-specialist en dat bleek ook niet meer te repareren. Dankzij opnieuw El-Nesryri viel ook nog de 3-0.

Juventus en Bayer Leverkusen door

In tegenstelling tot Manchester United is Juventus wel door in de Europa League. Na de 1-0 overwinning in de heenwedstrijd volstond een 1-1 gelijkspel tegen Sporting Portugal om door te stoten. Adrien Rabiot maakte vroeg in de wedstrijd de openingstreffer in Lissabon, waar alleen Marcus Edwards vanaf de penaltystip tegen wist te scoren.

Bayer Leverkusen mag eveneens blijven dromen van Europa League-succes. Na het 1-1 gelijkspel in Duitsland won de Bundesliga-club donderdagavond met ruime cijfers bij Union Sint-Gillis: 1-4. Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong scoorden allebei voor de bezoekers, waar Moussa Diaby en Adam Hlozek eveneens wisten te scoren.

Wint Man Utd bij Brighton?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Krijgt Ten Hag dit weer op de rails?

  • Ja
  • Nee
245+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie