“Segunda Division is beter dan Eredivisie, alleen Ajax, PSV en Feyenoord ontbreken”

Soccernews

Na in totaal acht jaar Eredivisie, verspreidt over Willem II en NAC Breda, ontwikkelt hij zich als een ‘globetrotter’: Jens Janse speelde over de grens ook al in Spanje, Georgië en Italië.

Na avonturen bij Cordoba en Dinamo Tbilisi speelt Janse dit seizoen met Ternana in de Serie B. “Zuid-Europa heeft me altijd getrokken. Het temperament, de levensstijl, het klimaat… En als je acht jaar Eredivisie hebt gespeeld, is het toch niet zo raar dat je wat meer van de wereld wilt zien? Nu zit ik in Centraal-Italië, een mooie bergachtige omgeving. Op drie kwartier rijden van Rome, fantastische stad om als anonieme prof te bezoeken; het Colosseum, Vaticaanstad… Overigens zijn ze de meeste liefhebbers in deze regio supporter van Juventus. Verder zijn ook Varese, Bologna en Florence leuke en bereikbare steden”, vertelt de 28-jarige Janse aan [i]Voetbal International[/i].

Afgelopen winter leek de vleugelverdediger op weg naar Serie B-lijstaanvoerder Carpi. Janse wilde graag, want bij Ternana speelt hij niet langer iedere week. “De aanvoerder speelt op mijn positie… Dan wordt het lastig om er één, twee, drie tussen te komen. Carpi wilde mij graag, maar is er helaas niet in geslaagd een speler te verkopen. Dat was volgens de Italiaanse regels noodzakelijk om mij vast te kunnen leggen.”

[img]//uploads/jens-janse(persdag-nac-breda)(1).jpg[/img]

“Voor een verdediger is de Italiaanse competitie, ook de Serie B, enorm interessant. In Nederland en Spanje draait het om technisch voetbal, spelen op balbezit. Bij Ternana, in heel Italië, hebben ze het alleen maar over tactiek, verdedigen en counteren. Een positiespelletje op de training doen we hier gemiddeld eens per maand. Die tactische trainingen gaan er op zich vrij rustig aan toe. Maar gemiddeld is het niveau hier en ook in de Segunda División beter dan de Eredivisie. Alleen Ajax, Feyenoord en PSV ontbreken…

“En je beleeft ook veel meer: drie, vier uur in de bus voor een uitwedstrijd. Vorig seizoen bij Córdoba werden we na de uitwedstrijd tegen Deportivo La Coruña opgewacht door achtduizend man. En met Ternana moeten we dit seizoen ook nog spelen op Sicilië! Bij de club ben ik opgenomen als een familielid. Nergens anders heb ik meegemaakt dat de volledig selectie meegaat voor een hapje of drankje. Enige probleem vormt het salaris, dat betalen ze niet standaard op tijd uit. Maar de kans dat ik over een paar jaar op het tweede niveau in Engeland of Duitsland speel, is inderdaad groter dan dat ik terugkeer naar de Eredivisie”, besluit Janse met een glimlach.

Is de Spaanse Segunda Division beter dan de Eredivisie?

  • Ja, Janse heeft gelijk
  • Nee, dat is overdreven
462+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
34+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
15+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
45+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
558+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
301+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
344+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
328+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
35+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
118+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
30+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
420+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
107+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
644+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
255+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
635+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
400+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1491+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie