Schreuder ziet Ajax-afgang: “Een maat te groot”

Foto: Schreuder ziet Ajax-afgang: “Een maat te groot”

Tot grote verbazing van Ajax-supporters en analisten voerde Alfred Schreuder dinsdagavond pas twintig minuten voor tijd zijn eerste wissels door. Na afloop verklaarde de oefenmeester waarom. 

Ajax verloor na een 1-3 ruststand met 1-6 van Napoli. De Amsterdammers werden totaal overklast, maar verklaarde Schreuder over het lang uitblijven van nieuw elan: “Als ik dat nodig had gevonden, dan had ik dat gedaan. Het is aan mij”, aldus de opvolger van Erik ten Hag. In zijn ogen was het aan de bal niet goed genoeg. “Dan kom je in de problemen tegen Napoli en dat zag je vandaag. De 1-3 voor de rust was een mentale tik.”

“De 1-4 meteen na rust was wel typerend voor de avond”, vervolgt Schreuder. “1-6 lijkt wel geflatteerd, maar ik vond wel dat Napoli veel beter was. Zij hadden een heel goede dag en wij een heel slechte dag. Dat zag je vandaag ook. Als je naar Napoli en Liverpool kijkt, zie je dat ze een maat te groot voor ons zijn. Dat is duidelijk. Ik denk dat we als team niet goed genoeg zijn op dit moment. Ik kan wel zeggen wie er allemaal verkocht is, maar daar gaat het niet om.”

Europees perspectief

Ajax staat nu derde en wacht nog een aantal zware dobbers. Schreuder: “Als je realistisch bent, wordt het steeds moeilijker. We moeten volgende week daar winnen. We zullen uit een ander vaatje moeten tappen, want dit is Ajax-onwaardig. Dit is onacceptabel. Dit is Ajax-onwaardig”, zo vertrouwde hij RTL7 toe.

TIP: Gaat Ajax bij de eerste twee eindigen? Win tien keer je inleg via Unibet!

Is hij de juiste man voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
176+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie