‘Schreuder staat voor keiharde ingreep in Ajax-opstelling

Foto: ‘Schreuder staat voor keiharde ingreep in Ajax-opstelling

Ajax hoopt woensdagavond een einde te kunnen maken aan een slechte reeks van vier wedstrijden zonder overwinning. Op papier gezien lijkt FC Den Bosch daar in het bekerduel de ideale tegenstander voor. Grote vraag is of Ajax-trainer Alfred Schreuder Francisco Conceição opnieuw durft op te stellen als rechtsbuiten of dat hij toch voor Ajax-aanvoerder Dusan Tadic op die positie kiest.

Het probleem op de vleugels speelt niet alleen Ajax parten, maar ook bij Feyenoord en PSV loopt het op die posities nog niet echt lekker. Een conclusie die ook voetbaljournalist Johan Inan trekt in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. “Feyenoord heeft er een groot aantal, maar die overtuigen nog niet. Bij PSV heb je op links El Ghazi staan. Die overtuigt ook nog niet. Ajax heeft in de eerste competitiehelft met Tadic en Bergwijn gespeeld. Dat ging ook moeizaam.”

Inan zag afgelopen zondag in Nijmegen wel weer een echte vleugelspeler opstaan bij Ajax. “Tegen NEC zag ik met Conceição weer een echte buitenspeler. Twente heeft met Misidjan ook zo’n speler. Ze zijn er echt nog wel, maar het lijkt steeds moeilijker te worden.”

Bergwijn of Tadic slachtoffer?

De voetbaljournalist is dan ook benieuwd wat Schreuder met de Portugees gaat doen. “Conceição heeft op de deur gebonkt bij de trainer en hem opengetrapt. Normaal gesproken zou je hem laten staan. De vraag is of Schreuder dat gaat doen.” Inan vreest dat de oefenmeester echter zijn aanvoerder of recordaankoop Bergwijn niet gaat passeren. “Ook al is het voor het elftal beter. Met Conceição spelen kwam de dynamiek ten goede. Hij speelde op een Ajax-manier tegen NEC. Hem laten staan is ook een signaal naar de groep.”

Wie moet op de bank plaatsnemen bij Ajax?

  • Conceição
  • Bergwijn
  • Tadic
2352+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie