‘Schreuder nog voornaamste kandidaat bij Ajax, maar weinig haast’

Foto: ‘Schreuder nog voornaamste kandidaat bij Ajax, maar weinig haast’

Bij Club Brugge is men bang dat het al snel afscheid moet gaan nemen van Alfred Schreuder. De oefenmeester is in Amsterdam nog altijd de belangrijkste kandidaat om Erik ten Hag op te volgen.

De Nederlander werd begin dit kalenderjaar aangesteld als opvolger van de naar Monaco vertrokken Philippe Clement. Zijn start was niet bijzonder goed, maar Schreuder kreeg de motor uiteindelijk toch aan het draaien. In de laatste weken stapelde zijn ploeg de overwinningen zelfs op. Toch is de kans groot dat Blauw-Zwart weldra naar een opvolger op zoek moet gaan. Zo wordt onze landgenoot nadrukkelijk gelinkt aan de positie van hoofdtrainer bij Ajax

En volgens Freek Jansen, Ajax-watcher bij Voetbal International, ziet het er steeds beter uit voor de 49-jarige Barnevelder. “Schreuder is nog steeds de belangrijkste kandidaat om Erik ten Hag op te volgen”, klinkt het in een video-analyse op VI. “Volgens mij is er contact en loopt dat. Ajax heeft ook aangegeven in welke hoek ze zoeken: een Nederlandse trainer heeft de voorkeur. Dan valt natuurlijk al een groot deel weg. Schreuder kent ook de club, de spelers, de mensen in de staf, het bestuur, de scouting, de jeugdopleiding, … . Je hebt steeds meer het gevoel dat het die kant opgaat. In de komende weken zal dat meer vorm gaan krijgen.” 

Polepositie 

Toch lijkt een doorbraak nog niet meteen voor morgen. En dat heeft natuurlijk te maken met de situatie waarin Schreuder momenteel zit, zo strijdt hij met Blauw-Zwart volop voor de landstitel. “Het speelt uiteraard mee dat Club Brugge net aan de kampioenschapsrace, met die play-offs in België, is begonnen. Ik kan mee heel goed voorstellen dat ze aan die kant zeggen dat ze eerst willen afwachten welke kant dat opgaat, om ook daar de rust te bewaren. Maar het is duidelijk dat Schreuder op polepositie ligt voor de trainersfunctie van Ajax”, besluit Jansen.

TIP: Zie je Ajax met 2-0 winnen van PEC? Bij Circus krijgt je 6.55x je geld. Nieuwe spelers ontvangen tevens €250 bonus!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Al zeker dat hij naar Ajax vertrekt?

  • Tuurlijk wel
  • Nee, denk toch van niet
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie