EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

“Schouten speelde als Busquets in zijn beste jaren”

Foto: “Schouten speelde als Busquets in zijn beste jaren”

Valentijn Driessen denkt dat het Nederlands elftal zondagmiddag terecht van Polen won. De grote uitblinker aan de kant van Oranje vond hij Jerdy Schouten. In zijn column in De Telegraaf maakt hij een vergelijking met een Spaanse grootheid: Sergio Busquets.

Groot compliment Driessen voor Schouten

Vanwege meerdere blessures moest bondscoach Ronald Koeman de afgelopen weken op het middenveld flink schuiven. Koeman besloot voor vastigheden te gaan en koos controlerend voor Schouten en Joey Veerman, die gezamenlijk bij PSV voetballen. Waar Veerman tegenviel, was dat bij Schouten niet het geval.

“Er waren enkele dissonanten met Memphis (Depay, red.), (Xavi, red.) Simons en spelbepaler (Joey, red.) Veerman. De Volendammer was voor zijn doen ongekend slordig in de passing, terwijl zijn PSV-maat Schouten als Busquets in zijn beste jaren speelde”, zo vat Driessen het samen.

Gakpo zorgt voorin voor dreiging

Voorin was de sportjournalist onder de indruk van de kwaliteiten van Cody Gakpo. De aanvaller staat bij Liverpool niet altijd in het basisteam, maar kan bij het Nederlands elftal wel rekenen op een plek bij de eerste elf spelers. Volledig terecht, zo bleek tijdens de wedstrijd tegen Polen.

“Met Gakpo als uitblinker had Oranje bijna volledige controle, nam het initiatief, speelde het dominant, aanvallend aan de bal met een grote variatie aan aanvalsopzetten.” De linksbuiten was verantwoordelijk voor de gelijkmaker, waarna Wout Weghorst vlak voor tijd de winnende treffer maakte.

Heeft Driessen gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
232+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie