‘Schlemiel’ Lewandowski gaat gevecht aan met Messi

Foto: ‘Schlemiel’ Lewandowski gaat gevecht aan met Messi

Groep C op het WK zorgde gisteren voor een enorme verrassing: Argentinië verloor van het ‘nietige’ Saudi-Arabië. Door het resultaat bij Mexico-Polen (0-0) belooft dit een enorm spannende poule te worden. Robert Lewandowski, die een penalty miste, moet het gevecht aangaan met Lionel Messi!

‘Bij de pakken neerzitten’ kent de superspits van FC Barcelona niet, maar hij zal wel eventjes bij moeten komen van die gemiste strafschop, die hij… anders nam dan anders. Kwam dat door de WK-druk? Aan Goal.pl, een zustersite van SoccerNews.nl, vertelt de goalgetter: “Ik besloot hem gewoon hard en laag in te schieten. Ik miste en dat doet pijn, maar dit gelijke spel geeft ons een goed gevoel ten opzichte van de volgende wedstrijd, daar moeten we met optimisme naar kijken. Een gelijkspel was misschien wel het juiste resultaat, dit punt kunnen we in onze zak steken.”

Stier Lewandowski

Lewandowski klinkt betrekkelijk mild, maar zo’n gemiste pingel is toch alsof je een stier een rode lap voorhoudt? Zo ver wil de nummer 9 niet gaan, in gesprek met interviewer Przemyslaw Langier: “Nou, dat weet ik niet… Het is moeilijk om zoiets net na een wedstrijd te zeggen. Ik wil dit wel zo snel mogelijk vergeten, zodat ik me kan focussen op het helpen van het team in de volgende wedstrijd.”

Ook de Barça-spits zag het Argentinië van Lionel Messi pijnlijk onderuitgaan tegen Saudi-Arabië: “Dat was natuurlijk wel een enorme verrassing, maar dit is het WK. Je moet je voorbereiden op alles, nu dienen wij het op te nemen tegen Saudi-Arabië en eigenlijk is het alles of niets: wij moeten laten zien dat we ze wél kunnen verslaan.”

Excuses?

Juventus-doelverdediger Wojciech Szczesny heeft nog niet met Lewandowski gepraat na het ongelukkige penaltymoment: “Maar dat is ook helemaal niet nodig. Een strafschop missen is onderdeel van het spelletje, het gebeurt nou eenmaal. Hij heeft zich niet verontschuldigd, maar waarom zou hij ook? Zonder Robert waren we helemaal niet in Qatar geweest…”

Als keeper kan hij natuurlijk wel wat zeggen over de pingel. Was hij slecht ingegrepen of was het gewoon een goede redding van Guillermo Ochoa, die op elk WK verandert in een soort Edwin van der Sar? “Weet je, ik heb het eigenlijk niet gezien. Zo’n situatie is honderd meter van mij verwijderd. Ochoa had klaarblijkelijk door wat Lewandowski zou gaan doen en dus redde hij geweldig. Maar voor ons is het natuurlijk wat ongelukkig, want als hij er wel in gegaan was, hadden we ongetwijfeld gewonnen. Defensief gezien stond het namelijk als een huis.”

Geen makkie tegen de Saudi’s

Szczesny is blij met de megaverrassing van de Saudi’s: “Nu weten we in ieder geval wat ze waard zijn. De media deden ons de drie punten al cadeau, maar zo staan wij er absoluut niet in. Misschien gebeurde hetzelfde wel in Argentinië en zij hebben nu nul punten… Als Saudi-Arabië het beste team ter wereld kan verslaan, dan moeten wij een geweldige pot neerzetten tegen ze.”

Titanenclash

Aangezien Argentinië op 0 punten staat en Polen op 1, zit er vermoedelijk een titanenclash aan te komen tussen Lewandowski en Messi. Aankomende zaterdag spelen de Polen tegen Saudi-Arabië en de Argentijnen tegen Mexico. Een paar dagen later, op 30 november, is het tijd voor de climax in deze groep: Polen-Argentinië en Saudi-Arabië-Mexico.

Neemt Lewandowski wraak met een doelpunt tegen Saudi-Arabië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie jij Polen de volgende ronde bereiken?

  • Ik wel
  • Ik niet
29+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie