EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Ruud Gullit keihard voor Engelse bondscoach

Foto: Ruud Gullit keihard voor Engelse bondscoach

Voor het toernooi was de kritiek op bondscoach van Engeland Gareth Southgate al niet mals. Door het magere vertoonde spel in de groepsfase is dit alleen maar toegenomen. Ook Ruud Gullit doet zijn zegje voor de camera’s van beIN Sports.

Gullit: “Je hebt Champions League niveau nodig”

Ruud Gullit stelde een kwestie aan de kaak in de studio aan zijn collega-analisten: “Jullie benoemen de problemen van dit Engeland, maar kijk eens naar de zes topteams uit de Premier League. De keeper is altijd een buitenlander. De centrumverdedigers zijn meestal buitenlanders. De controleurs? Buitenlanders. En de aanvallende middenvelders en spitsen zijn meestal ook buitenlanders. Je ziet nu dat je wat mist. Jullie hebben het nu over een speler van Newcastle United. Anthony Gordon, een goede speler, maar is hij goed genoeg voor dit niveau? Je hebt Champions League-spelers nodig.”

Gullit’s collega’s vroegen zich af of Southgate niet te lang aan het roer staat en eerder ontslagen had moeten worden. Gullit onderbrak hen: “Zou je dan nu de knoop doorhakken?” Analist Keys reageerde als volgt: “Als het aan mij was, zou ik dat waarschijnlijk doen, ja. We zijn naar Duitsland gekomen om het toernooi te winnen. Als we spelen zoals vanavond, winnen we niet eens de volgende wedstrijd.” Oud-Liverpool speler Luis García vulde hem aan: “Bij een wedstrijd domineren gaat het om de bal hebben én de intentie hebben iets met die bal te doen. Ze hadden meer dan zeventig procent balbezit, maar het spel was zo traag. Ze voetbalden in slow motion.”

Moet Gareth Southgate tussentijds ontslagen worden?

  • Ja
  • Nee
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie