“Ruben van Bommel heeft schijt aan verwachtingspatroon: ik ben ik en Mark was Mark”

Foto: “Ruben van Bommel heeft schijt aan verwachtingspatroon: ik ben ik en Mark was Mark”

Ruben van Bommel is hot op dit moment. De MVV-aanvaller is met zijn achttien lentes jong, heeft een neusje voor de goal en oog voor de medespeler gezien zijn aantal assists. En de zoon van ex-international en voormalig topmiddenvelder Mark van Bommel wil hogerop. Voor welke vervolgstap, dus club, kan hij het beste kiezen?

Terwijl vaderlief als trainer van het Belgische FC Antwerp, met de beker inmiddels al op zak, volop strijdt voor het landskampioenschap bij onze zuiderburen, denkt de jongste Van Bommel-telg goed na over wie volgend seizoen zijn nieuwe sportieve werkgever moet gaan worden. Interesse is er genoeg, want clubs als AZ, FC Utrecht en ook vanuit het buitenland wordt er gehengeld naar zijn diensten.

Omschakeling

Met FC Twente is de linksbuiten, goed voor veertien doelpunten en vijf assists in dertig wedstrijden tot nu toe in de Keuken Kampioen Divisie, zelfs al in gesprek. Samen met zijn pa en grootvader Bert van Marwijk werd hij deze week al gespot samen met technische baas Jan Streuer in Hengelo. Rob Delahaye klopte als twintigjarig talent ooit in het verleden ook aan de deur van het betaalde voetbal bij MVV.

De centrale middenvelder, die zelf overigens nog in het rood-wit samenspeelde met Van Marwijk en maar liefst 463 wedstrijden als prof op zijn palmares heeft staan, vindt dat Ruben van Bommel moet kiezen voor FC Twente. “Hij heeft namelijk ook nog een stukje opleiding als speler nodig”, begint Delahaye zijn relaas.

“Ik kan me namelijk niet voorstellen dat hij er meteen zal staan. Qua omschakeling naar de verdediging moet hij nog het een en ander leren, bij wedstrijden van MVV heb ik vaker gezien dat hij dat niet doet namelijk. Dat luie qua verdedigend werk heeft hij nog een beetje in zich. In de KKD kan dat nog, maar in de Eredivisie niet meer.”

“FC Twente zou ik een goede club vinden om nog te leren, al denk ik dat AZ ook wel prima voor hem zou zijn. Al hebben die al heel veel goede spelers in het eerste elftal, bij Jong en ook in de jeugd. Ruben van Bommel heeft wél al veel kwaliteiten: hij is snel, heeft een behoorlijke techniek én hij heeft schijt aan veel dingen. Hij heeft winnaarsmentaliteit in zich. Dat er mensen zijn die hem vergelijken met zijn vader vroeger, dat interesseert hem he-le-maal niks: ik ben ik en Mark was Mark als speler. Zo denkt hij.”

Bij MVV hoopt de leiding ondertussen nog altijd dat het kamp-Van Bommel Ruben zijn krabbel laat zetten onder een contract, wat hij op dit moment in Maastricht immers nog steeds niet heeft. Dit lijkt een gebed zonder einde te worden, maar dan kan de financieel zeker niet sterke club uit de Limburgse hoofdstad immers bij een transfer nog geld vangen.

“Als Ruben van Bommel verkocht wordt, moet hij zich zeker niet meer laten terug verhuren aan MVV, want dan blijft hij stilstaan. Hij moet nu hogerop gaan, dat is het allerbeste voor zijn ontwikkeling”, aldus Delahaye. “De subtop gaat hij zeker halen. Of het hem hogerop ook gaat lukken, dat is van meerdere factoren afhankelijk. En met zijn vader Mark en opa Bert van Marwijk wordt hij natuurlijk goed geadviseerd.”

Moet Ruben van Bommel voor FC Twente kiezen?

  • Ja
  • Nee
406+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:26
2+
‘Deense huurling vertrekt definitief bij Ajax’
13:10
16+
‘Ajax hengelt naar jeugdspeler FC Emmen’
13:00
6+
NEC-helden geven tips voor de bekerfinale | SN Meet Zomer & Leiwakabessy
12:41
23+
Chelsea neemt afscheid van Nederlands talent
12:29
77+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
83+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
57+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
34+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
10+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
74+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
128+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
28+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
100+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
607+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
505+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
301+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
16+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
494+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
256+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie