Rood Xhaka wordt Arsenal níét fataal

Foto: Rood Xhaka wordt Arsenal níét fataal

Arsenal werd onlangs verrassend uit de FA Cup geknikkerd door Nottingham Forest (1-0), maar maakt nog wél kans op de EFL Cup. Op donderdagavond hielden de Londenaren Liverpool namelijk knap op een 0-0 gelijkspel.

Na de blamage in Nottingham maakte oefenmeester Mikel Arteta van The Gunners uitgebreid zijn excuses aan de supporters: “Voor ons is het een competitie met een grote historie. Om er dan zo uit te vliegen, is een dreun.”

De woorden van de Spanjaard ten spijt; ook op donderdag tegen Liverpool liepen de Londenaren al heel erg snel achter de feiten aan. Granit Xhaka (wie anders?) werd in de eerste helft met een rode kaart van het veld gestuurd. De Zwitserse mannetjesputter torpedeerde de doorgebroken Liverpool-aanvaller Diogo Jota en scheidsrechter Michael Oliver aarzelde geen moment…

Gebrek aan stootkracht

Met tien man bleef Arsenal bijzonder lang op de been tegen The Reds, die natuurlijk niet konden beschikken over Mohamed Salah en Sadio Mané (met respectievelijk Egypte en Senegal actief op de Afrika Cup). Het ontbrak het team van coach Jürgen Klopp overduidelijk aan stootkracht. De beste kansen waren voor de thuisploeg (hetzij niet al te veel) en The Gunners kwamen er amper nog aan te pas, maar voor Liverpool leek het welhaast een onmogelijke opdracht om een doelpuntje te maken.

Dat lukte dan ook niet en daarom eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel. Omdat er in de laatste fase van de EFL Cup een heen- én een terugwedstrijd wordt gespeeld, maakt Arsenal nog alle kans om de finale (tegen Chelsea) te bereiken. Over precies een weekje (op donderdag 20 januari) vindt de return plaats in het Emirates Stadium.

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
16+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie