Ronaldo reageert via Instagram met één woord op Ballon d’Or

Foto: Ronaldo reageert via Instagram met één woord op Ballon d’Or

Eerder deze week ontving Lionel Messi al weer zijn zevende Gouden Bal. Er ontstond veel kritiek, want zo’n fantastisch jaar heeft de Argentijn volgens velen helemaal niet gehad. Fanaccount cr7.o_lendario vindt, niet geheel verrassend, dat Cristiano Ronaldo de bal had moeten winnen. Bij een opsomming van redenen reageert Ronaldo himself kort maar krachtig: ‘Facts.’

“Dan eindigt hij nog steeds als zesde in de Ballon d’Or-verkiezing. Denk je echt dat vijf spelers het beter hebben gedaan in het afgelopen jaar? Nooit..”, stelt cr7.o_lendario. Net als Messi scoorden ook Robert Lewandowski Jorginho, Karim Benzema en N’Golo Kanté meer stemmen dan Ronaldo. “Hij zou makkelijk om deze prijs kunnen strijden met Robert Lewandowski, die qua individuele statistieken een fantastisch jaar heeft gehad. Bayern had een beter seizoen dan Juventus, maar bij de nationale ploeg was Cristiano veel beter.”

“En naar wie gaat de prijs? Naar Messi, die met Barcelona alleen de Copa del Rey won, geen goal tegen Real Madrid gemaakt heeft sinds Cristiano vertrokken is, onzichtbaar was in de grote wedstrijden van afgelopen jaar en de Copa América won. Hij heeft niet gescoord in de finale of halve finale. En individueel heeft hij een matig seizoen bij Paris Saint-Germain.. Cristiano moet driehonderd procent onbetwist zijn om deze prijs te winnen. Als hij niet het mooiste doelpunt van het jaar maakt, met iedere club kampioen wordt, topscorer van alle competities wordt en een hattrick maakt op het WK, nemen ze zijn prijs af.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo – O Lendário (@cr7.o_lendario)

‘Diefstal, smerig, schande’

“Met Messi gaat het juist andersom. Hij kan een matig seizoen draaien, maar ze vinden altijd een manier om hem deze prijs te geven. Diefstal. Smerig. Schande. Iedereen die slim genoeg is, weet wie dit soort prijzen verdienen. Als je prijzen krijgt zonder dat je ze verdient, kun je er niet blij mee zijn. CR7 zal altijd de beste in de geschiedenis blijven.” Zoals gezegd plaatste Ronaldo zelf een comment met ‘factos’ (‘feiten’). De Portugese superster pakte de Gouden Bal tot dusver vijf keer.

Wordt Messi dit seizoen Ligue 1-topscorer? Bij bet365 is de odd 4.50!


Ronaldo had de Gouden Bal verdiend

  • Eens
  • Oneens
273+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie