Ronaldo: “Ik zou Neymar aanraden om psychische hulp te zoeken”

Foto: Ronaldo: “Ik zou Neymar aanraden om psychische hulp te zoeken”

Ronaldo maakt zich zorgen om de grote druk die Neymar ervaart. De Braziliaanse steraanvaller liet na de uitschakeling op het WK weten ‘mentaal gebroken’ te zijn.

Neymar liet zich eerder al uit over mentale problemen. Tijdens een interview bij een evenement in Doha gaf Ronaldo de 30-jarige international advies.  ‘Ik zou hem aanraden om psychische hulp te zoeken’, zei zijn landgenoot. “De druk waar hij mee te maken heeft, is te groot voor een mens”, aldus de wereldkampioen van 1994 en 2002.

Ronaldo is ervan overtuigend dat Neymar er, ondanks de grote klap, bovenop zal komen. De aanvaller van Paris Saint-Germain sprak zijn twijfels uit over er nog een volgend WK voor hem zal volgen. “Hij zal dezelfde passie en hetzelfde verlangen behouden, maar ik vind het belangrijk om te letten op de mentale gesteldheid van onze spelers. Zeker bij een WK zijn de ogen van de hele wereld op je gericht. De hele wereld keek naar Neymar.”

Hulp bieden

“Toen ik de uitspraken van Neymar zag, brak mijn hart. Ik heb me ook zo gevoeld. Ik wilde hem helpen. Die hulp is er. In mijn tijd werd er weinig over gesproken”, vervolgde Ronaldo, die beseft dat het Braziliaanse volk verlangt van een sterspeler dat die de ploeg wereldkampioen maakt. “Maar Neymar heeft zijn waarde bewezen. Iedereen wil wereldkampioen worden, maar dat is niet makkelijk.”

Wint Neymar de CL met PSG dit seizoen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie je Neymar nog wereldkampioen worden?

  • Ja
  • Nee
421+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie