‘Ronald Koeman houdt ontwikkeling supertalent in de gaten’

Foto: ‘Ronald Koeman houdt ontwikkeling supertalent in de gaten’

Een mooie verrassing in de Bundesliga aan het einde van de eerste seizoenshelft: Joshua Zirkzee werd een paar keer ingezet én maakte gelijk belangrijke doelpunten. Bij het Algemeen Dagblad verwacht men veel van de piepjonge spits.

De krant wijst de Nederlander namelijk aan als één van de tien talenten om in 2020 goed in de gaten te houden, en schrijft: “Joshua Zirkzee beleefde een prachtige decembermaand. De 18-jarige spits uit Schiedam maakte zijn debuut in de Champions League tegen Tottenham Hotspur en had daarna aan slechts zeven speelminuten genoeg om Bayern München aan belangrijke zeges te helpen op Freiburg en Wolfsburg.

Men vervolgt: “Bayern-coach Hansi Flick zal Zirkzee de komende tijd zeker blijven gebruiken als back-up voor doelpuntenmachine Robert Lewandowski, terwijl bondscoach Ronald Koeman zijn ontwikkeling in de gaten zal houden vanwege de zware knieblessures van Memphis Depay en Donyell Malen. Zirkzee staat tot 2023 onder contract bij Bayern, dat niet van plan is de jonge spits te verhuren. Juist in de absolute top leer je het snelst. Dat mag Zirkzee in 2020 gaan bewijzen.”

De andere negen talenten die het dagblad noemt zijn Mason Greenwood (Manchester United), Sandro Tonali (Brescia), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Eduardo Camavinga (Stade Rennes), Ki-Jana Hoever (Liverpool), Sebastiano Esposito (Internazionale), Erling Haaland (Borussia Dortmund), Houssem Aouar (Olympique Lyon) en Dominic Calvert-Lewin (Everton).

Speler om in de gaten te houden?

  • Ja
  • Nee
403+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie