Roda zet met aanstellen Edwin de Graaf maatschappelijke speerpunten gemakshalve opzij

Foto: Roda zet met aanstellen Edwin de Graaf maatschappelijke speerpunten gemakshalve opzij

Roda JC haalde dinsdag met Edwin de Graaf een nieuwe hoofdtrainer binnen. Een opmerkelijke keuze van de Keuken Kampioen Divisieclub gezien het verleden van de oud-prof, temeer omdat de top van de Limburgers al geruime tijd stellig roept zeker ook maatschappelijk verantwoord bezig te willen zijn. Dat schuurt met elkaar en heeft nu al geleid tot gefronste wenkbrauwen bij de achterban.

Het verleden van De Graaf is zeker niet onbesproken op het gebied van maatschappelijk verantwoord functioneren. Als speler van RBC Roosendaal liet de toenmalig middenvelder zich verleiden tot het gokken op wedstrijden. Nadat dit in 2007 naar buiten kwam in de media, gaf De Graaf schoorvoetend toe dat hij als speler inderdaad geld had ingezet op duels in het betaalde voetbal.

Saillant is dat binnen Roda JC tegenwoordig het beleid bestaat dat gokbedrijven géén sponsor van de Limburgse club mogen worden. Men is hier in Kerkrade om, jawel, maatschappelijke redenen faliekant op tegen omdat eerder de ambitie werd uitgesproken een belangrijke rol te spelen in de verbetering van de gezondheid en vitaliteit van de mensen in de regio.

En dan is er nog het ongeluk dat Edwin de Graaf als jeugdtrainer van Feyenoord in het voorjaar van 2015 veroorzaakte op de A12. De oud-prof bleek onder invloed van alcohol. De Rotterdamse club gaf De Graaf toentertijd een ‘stevige waarschuwing’ en hij moest van de leiding zijn medewerking verlenen aan een maatschappelijk project van de club.

Privéconflict

Als assistent-trainer van ADO Den Haag raakte De Graaf begin 2020 opnieuw in opspraak omdat hij een hoogoplopend privéconflict met een speler had. Dat leidde zelfs tot een opstootje tussen beide partijen. Edwin de Graaf werd in eerste instantie naar huis gestuurd door de leiding van de Residentieclub en vertrok daar uiteindelijk ook definitief als gevolg van bovengenoemde kwestie.

Op zijn minst opmerkelijk door dit alles is dat algemeen directeur van Roda JC Jordens Peters, nadat De Graaf zijn handtekening onder een contract tot aan het einde van dit seizoen had gezet, in een persbericht zei dat de keuze was gevallen op Edwin de Graaf “omdat hij past binnen de kernwaarden van de club”. Het verleden van zijn nieuwe hoofdtrainer was voor hem “geen belemmering” geweest, voegde de clubbaas daar voor de camera nog aan toe.

Punt is natuurlijk niet dat Edwin de Graaf een eerlijke kans verdient om te slagen als trainer van Roda, maar juist het feit dat de leiding van de Limburgse club even alle maatschappelijke speerpunten gemakshalve opzij lijkt te hebben geschoven. De sportieve nood was blijkbaar zo hoog en de keuze uiteindelijk niet meer zo reuze. Dan gelden er in Kerkrade plots andere regels.

Opmerkelijk?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
192+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:55
1+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
10+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
48+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
18+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
208+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
98+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
63+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
35+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
426+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
165+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
42+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
229+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
82+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
122+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
610+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
282+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
336+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
1438+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
192+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8650+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie