Roda JC wil verder met Duits-Venezolaanse parel Zauner

Foto: Roda JC wil verder met Duits-Venezolaanse parel Zauner

Roda JC is voornemens om de eenzijdige optie in het aflopende contract van veel scorend aanvaller Enrique Peña Zauner (23) te gaan lichten. Dat bevestigt manager voetbalzaken van de Limburgse Keuken Kampioen Divisieclub Robbie Servais in gesprek met SoccerNews.

Servais: ‘Geen reden om de cluboptie niet te lichten’

De linkspoot – die eerder uitkwam voor onder andere het Duitse Eintracht Braunschweig – tekende in de voorbereiding op het lopende seizoen, na een korte proefperiode, een eenjarig contract met een optie op nog een seizoen bij de Kerkradenaren. Zauner maakte tijdens wedstrijden dit seizoen in de competitie in het elftal van trainer Bas Sibum vaak een heel sterke indruk. In veertien wedstrijden kwam hij tot op heden tot zes doelpunten en één assist.

Zauner valt daarin op door zijn technische begaafdheid en goed schot. De samenwerking tussen club en speler verloopt naar ieders tevredenheid. “Wij moeten de cluboptie pas voor 1 april komend jaar lichten, maar ik zie momenteel geen reden om het niet te doen. Al weet je het nooit, het is nog vroeg. Als de situatie dan nog altijd is zoals nu, dan zullen wij zeker de optie in zijn contract gaan lichten”, aldus Servais.

Gesprekken met zaakwaarnemers

De technische baas van de Limburgse nummer twee van de KKD, die dit seizoen pas twee keer met nipte cijfers verloor, legt verder uit dat hij inmiddels gestart is met de gesprekken met zaakwaarnemers van spelers van wie nog meer het contract aan het einde van dit seizoen afloopt. Hij doelt daarmee onder andere op de basisspelers Boyd Reith (heeft ook een optie in zijn contract) en Teun Bijleveld.

“Die gesprekken gaan nu nog vooral over hoe deze jongens het bevalt bij ons en hoe zij in hun vel zitten, dat is al positief. Maar van het aanbieden van een nieuw contract, zover zijn we nog niet”, legt Servais verder uit. Eerder gaf hij al tegenover SoccerNews aan dat hij ook komend seizoen verder zou willen gaan met het duo Reith/Bijleveld.

Beide spelers ontwikkelen zich goed in de Sibum-formatie, respectievelijk op rechts- en linksback. Roda JC speelt komende zondag (12.15 uur) in het eigen Parkstad Limburg Stadion de immer geruchtmakende provinciederby tegen aartsrivaal MVV uit Maastricht, de club waar Roda’s manager voetbalzaken Servais nog niet zolang geleden overigens nog werkzaam was als assistent-trainer.

Hoewel Roda het op dit moment uitstekend doet in de competitie, presteren de buren uit de Limburgse hoofdstad tot op heden zeer matig tot slecht. Daarbij moet wel worden aangetekend dat trainer Maurice Verberne, in vergelijking tot vorig seizoen, nu niet meer kan beschikken over de vertrokken sterkhouders Ruben van Bommel, Jarne Steuckers, Matteo Waem en Rein van Helden.

Verberne kreeg met onder andere Bryan Smeets een nieuwe speler daarvoor terug, maar de Sterdragers wisselen een goede wedstrijd nog veel teveel af met slechte, waardoor MVV op dit moment terug te vinden is op de vijftiende plaats in de KKD. Roda staat precies dertien plekken hoger en heeft ook dertien punten meer.

Fans

Overigens zullen er tijdens de clash tussen de twee Limburgse club 500 fans van MVV in het stadion in Kerkrade aanwezig zijn. De burgemeester van de gemeente Kerkrade heeft daar toestemming voor gegeven, nadat er – wegens eerder ongeregeldheden – in de voorbije jaren een verbod gold voor Maastrichtse supporters om bij wedstrijden van hun club bij Roda te kunnen zijn.

Zauner is zelfs voor de Eredivisie goed genoeg

  • Eens
  • Dat is overdreven
355+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:11
1+
Onana gefileerd: “Grootste teleurstelling”
12:52
33+
Slot ziet groot pijnpunt bij Feyenoord
12:39
14+
Clubs zijn klaar met rellen: geen uitsupporters meer bij derby
12:38
0+
Schok door België: international neergeschoten
12:15
67+
‘Oranje-international moet Ten Hag helpen’
12:00
64+
Ten Hag bereikt in Manchester nieuw dieptepunt
11:45
34+
‘Juventus aast op prijzige Oranje-international’
11:30
74+
Ten Hag kreeg negatief United-advies: “Iedereen zei tegen mij…”
11:15
333+
Slot doet boekje open over winterse transferplannen Feyenoord
10:59
106+
Feyenoord-publiek verwend: “Je mag fluiten, maar…”
10:44
167+
Bergkamp spreekt zich uit over Ajax-sollicitatie
10:29
116+
Driessen kraakt voormalig Ajax-topman: “In zes maanden…”
10:14
136+
‘Anderlecht klopt aan voor Ajax-talent’
10:00
78+
Hoe Cruijff en Van ’t Schip Mexico op z’n kop zetten met de Hollandse School
09:55
22+
Loting Copa América: topfavorieten loten gunstig
09:42
145+
Been wijst opmerkelijke ‘gevaarlijkste aanvaller’ van Feyenoord aan tegen Volendam
09:28
382+
Derksen en Van der Gijp fileren ‘lastige Ajax-jongen’
09:13
108+
Boscagli geniet van Bosz-ball: “Een feest”
08:55
85+
Perez ziet titelstrijd beslist: “Bijna onmogelijk voor Feyenoord”
08:40
529+
Bergkamp spuwt gal over Ajax-beleid: ‘115 miljoen!’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie