Roda JC heeft promotie-ingrediënten in het vat, nu nóg meer scoren

Foto: Roda JC heeft promotie-ingrediënten in het vat, nu nóg meer scoren

Twee plekken. Daar aast een groot aantal clubs in de Keuken Kampioen Divisie op. Omdat deze aan het eind van het seizoen sowieso recht geven op directe promotie naar hét Nederlandse voetbalwalhalla: de Eredivisie. Roda JC en Willem II zijn zeker twee grote kanshebbers. De Limburgers zijn al weken de terechte koploper, omdat zij ingrediënten in het vat hebben waardoor promoveren makkelijker kán gaan zijn. Maar de Brabanders zitten door de 0-1 zege in Kerkrade – onder andere – op het welbekende vinkentouw.

Roda JC moet geduld bewaren op weg naar eventuele promotie, al zal er wel nóg meer gescoord moeten gaan worden

Roda JC tegen Willem II. Vele jarenlang was dit een affiche tussen Limburg en Brabant, in de Eredivisie welteverstaan. Beide clubs acteerden decennia achtereen op het hoogste voetbalniveau van Nederland, maar enkele seizoenen terug kwam er zowel in Kerkrade alsook in Tilburg flink de sportieve klad in.

Waardoor de Koempels tegen de Tricolores tegenwoordig een duel is in de KKD. Een topper zelfs, waar menig fan zich al enige tijd op verheugde. Omdat de Limburgers zeker tot afgelopen zaterdagavond de lijstaanvoerder waren en Willem II zich de naaste belager mocht noemen. De clash van het zuiden dus.

Treffer uit het niets

Het mooie Parkstad Limburg Stadion was met 10.500 toeschouwers goedgevuld. De fans van beide ploegen gingen er eens goed voor zitten. Roda nam meteen het initiatief, zette de Tilburgse ploeg van trainer Peter Maes onder druk en wist wat kansen te creëren. Het was echter Willem II dat al vrij vroeg in de wedstrijd via Thijs Oosting op een 0-1 voorsprong was gekomen.

In het een dik uur voetballen dat hierna volgde, was alleen maar sprake van een Kerkraadse jacht. Op de zeer verdiende, op zijn minst, gelijkmaker in ieder geval. De mannen van trainer Bas Sibum, die tot dan toe pas één keer hadden verloren in de competitie, haalden met aardig combinatievoetbal alles uit de kast om zeker één puntje in eigen huis te kunnen houden.

Martin van Geel

Willem II, waar oud-Roda JC-speler en tevens voormalig directeur van de Limburgers Martin van Geel de grote baas is, hoefde door de vroeg verkregen voorsprong in feite alleen maar tegen te houden. Wat de Kerkradenaren ook probeerden, de bal wilde er meerdere keren nét niet invliegen. Tot grote teleurstelling van de fanatieke thuisclubaanhang.

Terwijl de fans van de gasten bijkans niet konden stoppen met juichen, dropen de duizenden supporters van de Roda teleurgesteld af. Door de onverdiende nederlaag, welteverstaan. Voor de rest hebben de Limburgers het behoorlijk op de rit staan op dit moment in het seizoen. De club beschikt over een mooi stadion, een aardige en stabiele ploeg, scoort doorgaans wél veel door verschillende spelers en heeft met Bas Sibum een trainer die rustig blijft en dus geen gekke dingen doet.

Concurrentie

Daarnaast is de leiding van de club in goede handen bij algemeen directeur Jordens Peters en manager voetbalzaken Robbie Servais. Roda beschikt dus over een aantal ingrediënten die aan het einde van de rit voor promotie kúnnen gaan zorgen. Al is de concurrentie met ADO Den Haag, dat over een zeer sterke voorhoede beschikt, FC Emmen en de outsiders NAC en FC Dordrecht behoorlijk groot. Om de stap naar de Eredivisie te gaan maken, zal de Kerkraadse club echter wel nóg meer moeten gaan scoren. Tegen Willem II was dit immers ook het euvel.

De geel-zwarten waren dan wel sterker dan de Brabantse opponent, maar wist het net niet te vinden. In de meeste andere wedstrijden was dit tot op heden wél gebeurd, al had de score toen ook al hoger uit kunnen vallen. Willem II mag zich overigens ook tot de kandidaten voor promotie rekenen. Al zal er dan niet zoals in Zuid-Limburg zaterdagavond gevoetbald moeten worden.

Wanneer de tegenstander van dienst het vizier namelijk wél op scherp had gehad, was de Maes-formatie geheid met nul punten huiswaarts gekeerd.

Roda gaat samen met Willem II promoveren naar de Eredivisie

  • Eens
  • Oneens
112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:40
9+
De Boer ziet nieuwe Litmanen bij Ajax: “Dit seizoen nog kennismaking, maar…”
08:10
47+
Sinterklaas bezoekt Vandaag Inside: Driessen en Woerts de klos
07:50
164+
Vink fileert ‘verschrikkelijk slechte’ NOS-commentator
07:33
29+
Matchwinner Oranje Leeuwinnen geniet: “Het is ongelooflijk”
07:17
127+
Jonker euforisch: “Naar voren, achteruit, naar voren, polonaise”
23:40
178+
‘Feyenoord verlengt binnenkort met onmisbare speler’
23:18
257+
‘Dit PSV is de mentale opvolger van het Ajax van Ten Hag’
23:05
0+
Oranje Leeuwinnen in extremis groepswinnaar ondanks monsterscore bij Schotland – Engeland
22:50
296+
Willy van de Kerkhof: ‘PSV is misschien wel te goed voor Nederland’
22:30
113+
‘De enige Ajacied die zich op dit moment positief onderscheidt is Brobbey’
22:08
123+
Matchfixing in poule Oranje Vrouwen? ‘We worden zwaar genaaid’
21:55
153+
Ajax-talent blijft hongerig: ‘Volgende doel is aanhaken bij het eerste elftal’
21:40
70+
Statistieken bewijzen: Santiago Giménez hoort bij beste afmakers ter wereld
21:30
1340+
‘Ajax-recorddeal uitgelachen in kleedkamer’
21:10
136+
Krabbendam over ‘Pusic-effect’: ‘Slot heeft het onder controle’
20:50
174+
Van der Gijp dol op PSV-er: ‘Dit wordt een hele grote speler’
20:30
21+
‘Hereniging tussen Messi en Suárez komt steeds dichterbij’
20:30
4206+
‘Berghuis vlucht bij Ajax met transfer’
20:10
213+
Van ‘t Schip over RKC-uit: ‘Zij hebben niks te verliezen, wij alles’
19:53
107+
Deze United-boefjes kwamen altijd te laat: ’87 duizend euro aan boetes’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie