Rik Elfrink wijst enige speler die voldoende scoorde bij PSV aan

Foto: Rik Elfrink wijst enige speler die voldoende scoorde bij PSV aan

PSV liep gisteren tegen een harde blamage aan tegen Sevilla CF: 3-0. De Eindhovenaren maakten vanaf de openingstreffer een bijzonder kwetsbare indruk, zag ook clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Elfrink vroeg zich onder meer af waarom Ismaël Saibari plots de voorkeur kreeg boven Johan Bakayoko, die ook niet als invaller niet binnen de lijnen kwam. “Het was nogal verrassend dat Saibari speelde, want zoveel heeft hij de afgelopen maanden niet gepresteerd. Mede door een blessure had de PSV’er al dik vier maanden niet meer aan de aftrap gestaan. Van Nistelrooij vermoedde dat de jonge Marokkaan de tegenstander goed zou kunnen opvangen en daarnaast gevaarlijk kon zijn bij uitbraken van PSV. Wat aan zijn spel tot nu toe vaak ontbreekt en ook gisteren weer tot uiting kwam, is het boeken van rendement.”

‘Van Aanholt een van de weinigen die op de meeste momenten voldoende kwaliteit leverde’

Eerder in een uitwedstrijd bij FC Groningen werd alles ook al in kort tijdsbestek weggegeven. “Voor de zoveelste keer in dit voetbaljaar bleken de Eindhovenaren schijndominant op een flinterdun koord. Bijna alle spelers stonden erbij en keken ernaar. PSV had simpelweg te weinig kwaliteit om in Sevilla iets uit te richten en dat geeft te denken. Te veel spelers bleken weer onbetrouwbaar en geen negentig minuten stabiel. Patrick van Aanholt was een van de weinigen die op de meeste momenten voldoende kwaliteit leverde.”

In De Telegraaf lezen we vandaag dat PSV ‘een mirakel nodig heeft’ om door te bekeren in de Europa League. “In iets meer dan tien minuten werd PSV afgeschminkt door de zesvoudig Europa League-winnaar. Uitgerekend Luuk de Jong gaf het startsein voor de ineenstorting van PSV. In Eindhoven vinden ze dat ze thuishoren in de Champions League, waarin ze voor het laatst in 2018 actief waren, maar PSV liet in Sevilla zien dat er Europees nog heel wat lessen zijn te leren om op dat niveau weer goed voor de dag te komen.”

Ocampos laat zich zien

In de Spaanse media gaat het op de day-after vooral over Lucas Ocampos. “Het vertrek van Ocampos naar Ajax was afgelopen zomer moeilijk te begrijpen en te verteren”, schrijft Marca. “Een voetballer die zich perfect had aangepast aan de stad, bij wie het Sevilla-shirt als gegoten zat en die in vier seizoenen 34 doelpunten had gemaakt, verliet de club. Het was verstandig om dat terug te draaien en hem terug te halen. Tegen PSV tekende hij voor zijn eerste goal en zijn eerste assist sinds zijn terugkeer, waardoor Nervión (wijk in Sevilla, red.) op de been kwam.”

Van Aanholt was de enige voldoende

  • Eens
  • Oneens
381+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:09
25+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8459+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1706+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
2762+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
107+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
828+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:15
305+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:00
5+
LOUIS VAN GAAL IS DE BESTE | SN Voetbalquiz #2
16:30
3326+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
16:18
54+
Nederlander hoopt op stunt tegen Manchester United: ‘Ik kijk ernaar uit’
16:18
433+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
16:02
439+
Snelle Eredivisie-terugkeer Memphis Depay?
15:46
174+
‘Brobbey 80 miljoen waard na EK’
15:27
90+
‘PSV start nieuwe samenwerking met buitenlandse club’
15:14
121+
Real Madrid-held over penaltystop: ‘Puur geluk’
14:50
120+
Eredivisie-coach met opvallende carrièreswitch: ‘Chauffeur lijkt me leuk’
14:36
24+
Arteta wil veerkracht zien bij Arsenal: ‘Pijn gebruiken als drijfveer voor titel’
14:22
359+
‘Feyenoord ontvangt bod van 20 miljoen voor Hancko’
13:05
25+
‘Clublegende De Rossi gaat door bij AS Roma’
12:25
63+
‘Er is helemaal niks veranderd sinds het winnen van WK’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie