‘Rijkaard spreekt zich uit over Ajax-terugkeer’

Foto: ‘Rijkaard spreekt zich uit over Ajax-terugkeer’

Frank Rijkaard heeft de deur nog altijd op een kiertje staan voor een mogelijke terugkeer in het betaald voetbal. Hoewel de oud-trainer van onder meer FC Barcelona de kans wel klein acht, wil Rijkaard in een uitzonderlijk geval een terugkeer overwegen.

In een interview met het blad HELDEN zegt Rijkaard duidelijk ‘nee’ op een terugkeer in het betaald voetbal. Toch laat de oud-international ook ruimte voor een opening. “Of het moet zo zijn dat iemand die mij heel na aan het hart ligt, me vraagt om met hem te sparren. Maar dat zou ik dan achter de schermen doen en ik zou het liefst hebben dat niemand dat weet.”

Adviserende rol Rijkaard

Rijkaard zou ook bij Ajax in beeld geweest zijn voor een functie, maar lijkt niets voor een terugkeer te voelen. Voor advies is Rijkaard wel beschikbaar. “Als iemand wat wil vragen, sta ik er open voor. Ik vertel graag op een open en eerlijke manier hoe ik dingen zie als daarnaar gevraagd wordt. Ik ga het niet opzoeken, dan moet iemand wel naar mij toe komen.” Ook voor een rol als analist hoeft de oud-trainer van Sparta niet gepolst te worden, al zegt hijzelf wel graag zijn mening te verkondigen. “Ik ben trouwens best wel een analist, maar dat laat ik alleen blijken aan mijn vrienden als we in de kroeg zitten. Als ik Ajax heb zien voetballen, dan begin ik daarover met hen. Dan vliegen alle meningen in het rond. En ik haal dan vaak de wijze woorden van Johan (Cruijff, red.) er weer bij.”

Rijkaard laat ook weten waarom hij niet zo nodig meer op de voorgrond hoeft te treden. “Ik heb het dan wel gered als voetballer, maar dat was helemaal niet zo vanzelfsprekend omdat ik best een gecompliceerd karakter heb. Ik hou niet zo van de spotlights. Ik heb er altijd moeite mee om in het midden van een zaal te staan, sta liever een beetje met mijn rug tegen de muur toe te kijken. Dat is wie ik ben. Ik voel me prima bij die rol in de luwte.”

Eindigt Heerenveen tegen Ajax in een gelijkspel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax Rijkaard polsen voor een rol binnen de organisatie?

  • Ja
  • Nee
8778+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie