Richairo Zivkovic bezorgt Emmen zege op Fortuna

FC Emmen heeft op zaterdagavond van Fortuna Sittard weten te winnen… in het Fortuna Sittard Stadion. Eén doelpunt was genoeg voor de zege en dat viel in de tweede helft en werd gescoord door Richairo Zivkovic.

Emmen begon goed aan zijn uitwedstrijd in Limburg, maar na ongeveer tien minuutjes spelen begon Fortuna gas te geven, waardoor het spelbeeld kantelde. Paul Gladon was dicht bij een goal: hij leek zelfs te scoren, maar dat bleek slechts optisch bedrog… de bal verdween rakelings naast het doel van keeper Mickey van der Hart, die later nog een redding moest verrichten.

Het was niet zo dat Emmen daar niets tegenover stelde, maar de eerste échte kans voor de gasten viel pas te noteren in de blessuretijd van de eerste helft. Mark Diemers passte de bal naar Zivkovic, die echter onder druk gezet werd door Dogan Erdogan, waardoor hij hoog over schoot.

Eerste goal in vijf jaar

Aan het begin van de tweede helft kreeg de oud-Ajacied nóg een kans, maar dit keer bleek keeper Igor Pandur een sta-in-de-weg. Een tijdje later kon Zivkovic echter wél juichen en scoorde hij zijn eerste Eredivisie-doelpunt in vijf jaar. Keziah Veendorp bracht de bal bij de aanvaller, die dus doel trof. Pandur liet zich overigens niet helemaal onbetuigd, want hij had de bal misschien wel kunnen keren…

Vervolgens leek Mohamed Bouchouari, die de beste man op het veld was, voor de 0-2 te zorgen, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Opvallend genoeg volgde er geen slotoffensief van Fortuna, dat uitgefloten werd door het eigen publiek.

Scoreverloop: 0-1 (58′) R. Zivkovic