Rentree Rijkaard uitgesloten: ‘Bij Frank is nee, nee’

Foto: Rentree Rijkaard uitgesloten: ‘Bij Frank is nee, nee’

De naam van Frank Rijkaard valt nog met enige regelmaat bij de zoektocht van de KNVB naar een bondscoach of als een topclub op zoek is naar een nieuwe hoofdtrainer. Volgens Henk ten Cate, die in het verleden bij Barcelona samenwerkte met Rijkaard, zal de oud-international niet weer terugkeren in een dergelijke functie.

In gesprek met Voetbal International sluit Ten Cate een dergelijke terugkeer uit. “Daar ken ik hem te goed voor. Dus al die mensen die steeds weer een balletje opgooien; stop er maar mee. Bij Frank is nee, nee.” Ten Cate beleefde bij Barcelona als assistent-trainer grote successen met Rijkaard. “We waren een heel complementair koppel. Allebei met een totaal ander karakter. Ik had als trainer veel ervaring en kon hem op sommige gebieden uit de wind houden.”

Rijkaard komt niet terug

Ten Cate prijst vooral de houding van Rijkaard. “Hij kon geweldig met de grote spelers omgaan. Hij won ze allemaal voor zich.” Het duo won bij Barcelona onder meer de Champions League en werd twee keer landskampioen. In 2013, na zijn avontuur bij Saoedi-Arabië, stapte Rijkaard uit de voetbalwereld. Sindsdien is de oud-Ajacied nooit meer teruggekeerd, maar verwonderlijk vindt Ten Cate dat niet. “Vergis je niet. Als topvoetballer en trainer sta je zwaar onder druk. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Hij heeft daar vele jaren aan bloot gestaan.”

TIP: Verspeelt Barcelona punten bij Mallorca? De odd is 5.35 voor een gelijkspel!

Zou Rijkaard een goede bondscoach zijn voor het Nederlands elftal?

  • Ja, die zie ik graag terugkomen
  • Nee, moet je niet meer doen
181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie