Recordaantal remises lonkt voor NEC: ‘Wij zijn er wel klaar mee’

Foto: Recordaantal remises lonkt voor NEC: ‘Wij zijn er wel klaar mee’

NEC is dit seizoen de absolute koning van de gelijke spelen in de Eredivisie. De Nijmegenaren speelden in elf speelronden al acht keer gelijk en liggen daarmee op koers om allerlei records te breken. Bij NEC zijn ze er echter wel klaar mee en hopen ze spoedig weer eens een overwinning te boeken.

NEC-trainer Rogier Meijer zegt er in gesprek met De Telegraaf wel klaar mee te zijn. “Het is hartstikke vervelend. We laten goed voetbal zien, maar ons rendement is gewoon te laag. Dat moet omhoog. We spelen wedstrijden om te winnen en niet om gelijk te spelen. Op deze manier schiet het niet op.”

NEC op koers voor record

Het record van remises in een geheel Eredivisie-seizoen staat op achttien. Sparta in 1974/1975, PEC Zwolle in 1978/1979 en FC Twente in 1988/1989 kwamen tot dat aantal. NEC ligt voorlopig op koers om dat record te gaan verbreken. Ondanks de vele gelijke spelen is Meijer niet geheel ontevreden. “Ik wil het ook weer niet te negatief neerzetten, want het is natuurlijk wel goed dat we een goede verdedigende organisatie hebben staan. Tot afgelopen zondag (3-3 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles, red.) waren we samen met FC Twente de ploeg met de minste tegengoals in de Eredivisie.”

Meijer weet wel op welk vlak het beter moet. “In aanvallend opzicht lukt het ons niet om het goede veldspel om te zetten in voldoende doelgevaar en goals. Onze voorhoede heeft niet het hoogste scoringspercentage. Daarin zijn we wel zoekende.” De oefenmeester paste in de afgelopen twee duels zijn systeem erop aan. “We maakten ineens wel veel meer goals, dus dat was positief. Maar we kregen er ook ineens veel meer tegen. Dat is wel iets waar we naar moeten kijken. Lag dat aan het systeem of lagen daar individuele fouten aan ten grondslag?”

Gaat NEC het record halen van het aantal gelijke spelen in een seizoen?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik denk het niet
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie