‘Realistische’ Ten Hag komt met update uit ziekenboeg

Foto: ‘Realistische’ Ten Hag komt met update uit ziekenboeg

Ajax-trainer Erik ten Hag is tevreden na de 3-2 overwinning op PEC Zwolle. Ondanks het stroperige begin van de wedstrijd werd eindelijk weer een relatief makkelijke zege over de streep getrokken.

“We hebben de héle wedstrijd onder controle gehad. Uiteindelijk hebben we acht tot negen grote kansen gecreëerd”, vertelt Ten Hag aan ESPN. Kreeg PEC Zwolle dan niet de beste kansen voor rust? “Ik heb niet zo veel kansen gezien van Zwolle, één keer uit een spelhervatting en een misverstandje. Dat was het wel.”

Ten Hag koos voor een 4-4-2 variant. Ten Hag was er best over te spreken. “We hebben er een hele week op kunnen trainen. Ik denk bovendien niet zo in systemen. Uiteindelijk gaat het om de veldbezetting, daar moeten spelers creatief in zijn. (…) Feitelijk zaten we op links niet vast. Over de rechterkant vond ik er wel heel weinig dynamiek in zitten. Daar heb ik geprobeerd aan te werken. Ik ben een realistisch man.”

Blessures

De Ajax-trainer sprak zich ook uit over de blessures. “Met Lisandro Martínez gaat het niet zo goed, die heeft eergisteren een terugval gehad. Met Mazraoui wat beter, maar of dat goed genoeg gaat zijn voor volgende week moeten we gaan bekijken…”

Of Antony dit seizoen nog in actie komt voor Ajax? Ten Hag dubt: “Ik weet niet of het kan hoor… We missen hem allemaal. Zonder Antony is het toch wat minder snel en dynamisch, voor de rest van de ploeg is dat ook lastiger want dan worden de ruimtes kleiner.”

TIP: Wint Ajax bij AZ? Win 1.73 keer je inleg!

Moet Ajax dit systeem vaker gebruiken?

  • Ja
  • Nee
262+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie