Real Madrid maakt er vier tegen Celta de Vigo

Real Madrid had op zaterdagavond wel wat moeite met Celta de Vigo, maar alleen in de eerste helft. Na het doelpunt van Luka Modric vlak voor rust was het wel gedaan met de aspiraties van de thuisploeg en uiteindelijk werd het 1-4 voor De Koninklijke.

Een ongelukkige handsbal van oud-Feyenoorder Renato Tapia leidde de openingstreffer van het duel in. Real kreeg namelijk een strafschop van de scheidsrechter van dienst (na overleg met de VAR) en die werd benut door Karim Benzema.

Ook de 1-1 viel uit een penalty, dit keer na hands van Éder Militão: ook Iago Aspas was trefzeker vanaf elf meter. De 1-2 werd vlak voor rust (in de 41e minuut) gescoord door Luka Modric en het was écht een Luka Modric-doelpunt, van buiten het strafschopgebied verschalkte de Kroaat doelman Agustin Marchesin.

Het verzet van Celta was gebroken en in de tweede helft liep Real uit. Eerst maakte Vinícius Júnior de 1-3 (op aangeven van… Modric) en daarna scoorde Federico Valverde de 1-4. Het had 1-5 kunnen worden, want de Madrilenen kregen nog een pingel. Die was echter niet besteed aan invaller Eden Hazard.

Scoreverloop: 0-1 (14′) K. Benzema, 1-1 (23′) I. Aspas, 1-2 (41′) L. Modric, 1-3 (56′) V. Júnior, 1-4 (66′) F. Valverde

TIP: Verdien 1.54 keer je inleg als Real ook van Espanyol wint!