Ratcliffe geeft Ten Hag grote opdracht mee: ‘Heeft tijd nodig’

Foto: Ratcliffe geeft Ten Hag grote opdracht mee: ‘Heeft tijd nodig’

Sir Jim Ratcliffe, mede-eigenaar van Manchester United, steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. Hij wil dat Manchester United weer op het niveau van vroeger komt. De eigenaar noemt daarbij Real Madrid als voorbeeld. Daarmee zet hij Erik ten Hag voor een grote uitdaging.

De ambities van Manchester United

“We zullen flink verbeteren. We willen weer naar de top en elk jaar meedoen om de Premier League en om de Champions League”, vertelt mede-eigenaar Sir Jim Ratcliffe aan Bloomberg. De doelstellingen van Manchester United worden in het interview uitvoerig besproken. “We willen zijn waar Real Madrid is. Maar dat heeft tijd nodig. Het is niet als een lichtknopje dat je zo even omzet.”

Waarom noemt Ratcliffe Real Madrid als voorbeeld? “Real Madrid heeft geweldig werk geleverd de afgelopen jaren. Wat alles zegt: in de tien of elf seizoenen na Sir Alex Ferguson heeft Manchester United 1,3 miljard euro verlies gemaakt op spelers, dus de inkoopkosten minus de opbrengsten van verkochte spelers. Bij Real Madrid is dat 240 miljoen euro”, vertelt hij.

“Dat is verrassend, want op dit moment heeft Real Madrid een team met zes of zeven spelers die meer dan honderd miljoen waard zijn”, gaat hij verder. “Manchester United heeft die helemaal niet. En Real Madrid heeft waarschijnlijk de beste voetbalorganisatie in de wereld opgebouwd. En dat met nagenoeg dezelfde portemonnee als Manchester United. Dus op basis daarvan kun je stellen dat hun beleid beter is geweest dan dat van ons.”

Hoe moet Manchester United verder?

Oplossingen. Dat is wat er nodig is om Manchester United weer naar een hoger niveau te tillen. Ratcliffe is voor oplossingen, maar stelt dat er meer moet gebeuren dan alleen het verbeteren van de selectie. “Mbappé kopen zal niet de oplossing zijn. Er is veel meer nodig dan één speler. We moeten een gebalanceerd elftal bouwen, dat groeit door de jaren heen. Dat is beter dan nu één of twee topspelers halen”, besluit de clubeigenaar.

United komt ooit weer terug aan de top.

  • Dat denk ik wel.
  • Dat denk ik niet.
174+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie