Rampscenario dreigt voor Standard Luik met degradatie naar vierde niveau

Foto: Rampscenario dreigt voor Standard Luik met degradatie naar vierde niveau

Verdwijnt Standard Luik uit het Belgische profvoetbal? Het lijkt plots een reële mogelijkheid. De Rouches krijgen immers geen licentie voor volgend seizoen, melden Het Nieuwsblad en La Dernière Heure. Daardoor zouden de Luikenaren in principe naar het amateurniveau moeten verdwijnen. Ze zijn na Moeskroen de tweede eersteklasser die geen licentie krijgt.

 

Standard kan uiteraard wel nog in beroep gaan bij het BAS tegen de beslissing. De precieze reden waarom de topclub geen licentie kreeg, is nog niet bekend. De beslissingen van de licentiecommissie zorgen zo voor een heus bloedbad in de profreeksen. Naast Standard kregen immers nog zes clubs geen licentie, waardoor zij in principe allemaal naar de amateurreeksen moeten.

UPDATE 19.45u

De club heeft inmiddels in een communiqué bevestigd dat het geen licentie voor volgend seizoen gekregen heeft. Daarin geeft de club aan dat er twee redenen zijn waarom het geen licentie gekregen heeft: enerzijds dat enkele premies te laat betaald werden, anderzijds het stadiondossier. “Het verkoopscompromis van het stadion, getekend op 31 maart, werd door de licentiecommissie geïnterpreteerd als een simpel “project” terwijl het meegedeelde document de handtekeningen van kopers en verkopers bevatte en dit onherroepelijk werd vastgelegd voor alle partijen”, zegt Standard over dat laatste.

“De club komt volledig in opstand tegen deze slechte interpretatie : het gaat wel degelijk over een verkoopscompromis van het stadion in de vereiste vorm”, verdedigt Standard zich echter. De club trekt dan ook naar het BAS om zijn standpunt te verdedigen.

COMMUNIQUÉ | Le Standard de Liège devant la CBAS pour l’obtention de sa licence ? https://t.co/mfQ8HimDsy ?

COMMUNIQUÉ | Standard voor het BAS om zijn licentie te verkrijgen ? https://t.co/rGUfcl5qg9 ?#RSCL pic.twitter.com/ygMN15JWSd

— Standard de Liège (?) (@Standard_RSCL) April 8, 2020

Wordt Standard naar de amateurs gezet?

  • Ja, daar lijkt het zeker op
  • Nee, dat komt nog wel goed
217+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie