Ramalho werd ‘gek’ na beslissing Van Nistelrooy

Foto: Ramalho werd ‘gek’ na beslissing Van Nistelrooy

André Ramalho verloor dit seizoen zijn basisplaats bij PSV, maar inmiddels staat hij er weer in. De dertigjarige Braziliaan erkent dat zijn recente reserverol hem niet lekker zat.

“Als ik niet speel, word ik gek. Het is moeilijk om jezelf op de bank te zien, want ik werk er altijd hard voor om te kunnen spelen”, erkent Ramalho in gesprek met De Telegraaf. “Uiteindelijk is het altijd een beslissing van de coach of je wel of niet speelt. Het is aan mij om te zorgen dat ik het beste doe voor het team. Dat probeer ik altijd te doen.”

Ramalho vervolgt: “Ik ben altijd zelfkritisch. Ik kijk naar wat er beter moet en waar ik aan moet werken. Dat heb ik mijn hele leven gedaan. Ik ben een harde werker, die altijd hard knokt om in het veld te komen. Ik probeer mezelf elke dag te verbeteren en kijk naar alles wat mijn prestaties kan beïnvloeden: mijn voeding, de arbeid-rust-verhouding, de manier waarop ik train.” 

PSV kreeg dit seizoen al veel goals om de oren, maar hield in de laatste twee duels de nul. Ramalho: “Het laat zien, dat voetbal een collectief spel is. Als één speler een topprestatie levert, wil dat niet zeggen dat een heel team goed presteert. Het hele team moet op een goed niveau zijn om tot goede prestaties te komen. De coach heeft steeds weer gezegd, dat we een team op het veld moeten zijn. Dat brengen we nu in de praktijk.”

TIP: Eindigt PSV-Utrecht in 4-1? Win vijftien keer je inleg via Unibet!

Moet hij blijven staan?

  • Ja
  • Nee
151+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie