EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Rafael van der Vaart over EK-kansen Oranje: ‘Moeten blij zijn met kwartfinale’

Foto: Rafael van der Vaart over EK-kansen Oranje: ‘Moeten blij zijn met kwartfinale’

Onderhand is hij niet meer weg te denken aan tafel bij voetbalpraatprogramma’s, de ietwat pessimistische analist heeft altijd zijn mening bij en kan ontzettend vernietigende dingen zeggen. Alleen mag er niet vergeten worden hoe goed Rafael van der Vaart was, ook voor Oranje. De voormalig Real Madrid-middenvelder staat op de vierde plek voor meeste interlands ooit, met die ervaring schat hij de kansen in van dit toernooi.

Van der Vaart: ‘Op een eindtoernooi moet je geluk hebben’

In een interview met ELF Voetbal sprak hij over zijn eigen ervaring op eindtoernooien, de aanvallende middenvelder heeft zowaar vijf keer de Nederlandse kleuren verdedigt en is daarmee de recordhouder van de veldspelers. Voor het eerst was hij erbij tegen in 2004 en voor het laatst in 2010, wat een sprookje bleek voor Oranje. Dit jaar bekijkt hij de kansen en zijn conclusie is als volgt: “Als Nederland de kwartfinale haalt dit toernooi, mogen we blij zijn.”

“Op een eindtoernooi moet je ook een beetje geluk hebben, het moet meezitten”, gaat Van der Vaart verder. “In 2010 hadden we mooie namen en haalden we de finale, maar we speelden niet al te best. Het toernooi daarvoor legden we wel goed voetbal op de mat, maar dan wordt je eerder uitgeschakeld. Natuurlijk onthoud je de succesvollere toernooien, maar als speler niet. Dat is het verschil.” Volgens de 41-jarige analist moeten we dus tevreden zijn met het overleven van één knock-outfase.

Ben jij het eens met Van der Vaart?

  • Ja, wel realistisch
  • Nee we moeten het verder schoppen
199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie