PSV’er Afellay kiest deze week tussen Marokko en Nederland

Soccernews

Ibrahim Afellay beslist deze week of hij namens Marokko of Nederland deel wil nemen aan het komende WK voor spelers onder de 20 jaar. De negentienjarige middenvelder van PSV kreeg van zowel Marokko, het land van zijn ouders, als Nederland, zijn geboorteland, een uitnodiging. Het WK -20 wordt van 10 juni tot 2 juli gespeeld in Nederland.

“Ik voel me echt een Nederlander, maar de keuze blijft moeilijk”, aldus Afellay in AD Sportwereld. “Ik moet inschatten bij welke ploeg ik de meeste kans maak om te spelen.” PSV-coach Guus Hiddink heeft het liefst dat het talent voor Nederland kiest, omdat Marokko binnenkort op trainingskamp gaat naar Zuid-Korea. Hiddink wil hem dit seizoen juist nog zo veel mogelijk speeltijd geven. “Ik hecht er veel waarde aan wat de trainer van deze situatie vindt”, aldus Afellay.

Generatiegenoot Karim El Ahmadi van FC Twente gaf onlangs de voorkeur aan Marokko boven Nederland. Beide spelers kunnen na het spelen voor Marokko of Nederland op het WK later overigens alsnog beslissen zich beschikbaar te stellen voor de eventuele A-selectie van het andere land.

Afellay debuteerde op 14 februari 2004 voor PSV in de eredivisie. De Utrechter kwam thuis tegen FC Twente (1-0) als invaller in de ploeg. Door verscheidene blessures bleven zijn optredens in het eerste daarna beperkt tot een totaal van zeven. De afgelopen twee eredivisieduels startte hij in de basis bij de formatie van Hiddink.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie