‘PSV weet Champions League-tegenstanders’

Foto: ‘PSV weet Champions League-tegenstanders’

PSV kan zondag definitief beslag leggen op de tweede plaats in de Eredivisie. Bij winst op sc Heerenveen kunnen de Eindhovenaren niet meer achterhaalt worden en spelen de Eindhovenaren in ieder geval in de derde voorronde van de Champions League. Inmiddels wordt ook langzamerhand duidelijk wie op 24 juli tijdens de loting als mogelijke tegenstanders uit de koker kunnen rollen.

Miljoenen stromen binnen bij PSV

Hoewel de tweede plek niet uitbundig gevierd zal worden denkt het Eindhovens Dagblad wel dat er enkele vuistjes gebald zullen worden. Dat omdat PSV met het binnenhalen van voorronde Champions League in ieder geval is verzekerd van tien tot vijftien miljoen euro aan Europese inkomsten. Bovendien kan PSV nog meer miljoenen verdienen bij plaatsing voor het miljoenenbal.

Inmiddels kan ook gekeken worden naar potentiële tegenstanders in de voorrondes van de Champions League. Daarin kan opnieuw Rangers FC worden getroffen, dat zich dit seizoen nog ten koste van PSV plaatste voor het miljoenenbal. Andere tegenstanders die PSV kan treffen is ook afhankelijk van de uitslagen van de tweede voorronde van de Champions League. Daarin zitten onder meer Panathinaikos, maar ook de nummer twee van België kan een mogelijke opponent zijn. Daardoor lonkt mogelijk een saillante ontmoeting met het Royal Antwerp van Mark van Bommel, die echter ook nog kampioen kan worden. Servette FC en Lugano zijn mogelijk Zwitserse tegenstanders die PSV kan treffen, terwijl ook Oekraïense opponenten FK Dnipro en Shakhtar Donetsk tegenstanders kunnen worden.

Geplaatste status PSV

Andere mogelijke tegenstanders volgens het Eindhovens Dagblad die PSV kan treffen zijn het Oostenrijkse Sturm Graz, het Servische TSC Bačka Topola of FK Čukarički, het Franse Olympique Marseille of het Portugese SC Braga. Voor PSV lijken de voortekenen in ieder geval gunstig te zijn om een geplaatste status te krijgen voor de derde voorronde, waardoor men ‘op papier’ een makkelijkere loting tegemoet gaat. Alleen bij instroming van Shakhtar én Red Bull Salzburg zou een geplaatste status voor PSV in gevaar zijn, maar het Brabantse medium acht die kans klein.

Wint PSV met 2-0 van sc Heerenveen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat PSV zich komend seizoen gaat plaatsen voor de Champions League?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
2213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie