PSV: vliegensvlug praatsessies op weg naar miljoenenbal

Foto: PSV: vliegensvlug praatsessies op weg naar miljoenenbal

Na een behoorlijk roerige week wist PSV zich bij AZ te kwalificeren voor de voorronde van de Champions League en daardoor toch een lach op de gezichten in Eindhoven te toveren. Een lach als een boer met kiespijn, want intern zal er zeker nog een harde noot gekraakt moeten worden met het oog op – een rustiger en dus succesvoller – komend seizoen.

Analyse PSV: werk aan de winkel voor Brands en Stewart

Zou hij de wedstrijd thuis voor de buis gekeken hebben? De opgestapte hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij was logischerwijs niet aanwezig tijdens het duel van ‘zijn’ team tegen AZ, maar de kans is ruimschoots aanwezig dat de veertiger voor de tv gezeten zal hebben. Al was het maar omdat hij een ruimschoots verleden heeft, ook als speler, in Eindhoven.

Dat de voormalig topspits het niet pikte dat er een mes in zijn rug werd gestoken, vanuit leden van zijn eigen spelersgroep nota bene, moge inmiddels duidelijk zijn. De Brabander liet niet met zich sollen en koos ervoor om zijn biezen te pakken. Dat het nou vlak voor het einde van de competitie was maakte Van Nistelrooij klaarblijkelijk niks uit.

Wie hem aanviel van achteren, dus achterbaks over hem kletste bij de directie, had hem in zijn eer aangetast. En zijn draagvlak naar álle spelers toe dusdanig doen afbrokkelen, dat er voor hem als hoofdtrainer geen andere uitweg meer was. Tijdens het gesprek tussen hem en het duo Brands en Stewart, zouden ook nog de woorden ‘code rood’ zijn gevallen.

Tafelgesprekken na cruciale winst bij AZ

Waardoor Van Nistelrooij niet voldoende vertrouwen meer voelde vanuit de clubleiding. Hij stapte op en handelde daarmee moedig, want hij had immers ook gewoon tegen AZ op de bank kunnen gaan zitten. De kans op succes was immers zeker aanwezig, dat zijn formatie de zo gewilde tweede plek in de Eredivisie aan het einde van de rit daadwerkelijk en definitief zou pakken.

De Brabanders deden op de laatste reguliere speeldag in Noord-Holland in dik negentig minuten inderdaad wat ze moesten doen. Niet geheel toevallig was het Xavi Simons die de Eindhovense ploeg bij de hand nam en twee keer, waaronder diep in blessuretijd, wist te scoren. De youngster sprong er niet voor het eerst uit dit seizoen bij PSV.

Al was het maar qua beslissend zijn. Met acties én doelpunten. De keuze van PSV om de aanvaller aan het begin van dit seizoen binnen te halen, is ongetwijfeld een goeie geweest. Al is het nog maar de vraag of Simons ook komend seizoen nog in het rood-wit van de Eindhovenaren te bewonderen zal zijn. Zo niet, dan was de 2-1 na een rush de laatste treffer voor zijn huidige werkgever.

De armen konden daarna op het veld in ieder geval bij de PSV-formatie in de lucht, de vele Champions League-miljoenen euro’s extra gaan er sowieso aan komen. Zeker als de voorronde eindelijk wordt overleefd. Op de tribune vierden de veelbesproken directieleden Marcel Brands en Earnest Stewart echter niet – althans sowieso voor de buitenwereld – een uitbundig feestje. Strak in het pak zat de clubleiding keurig op een rijtje.

Bedreigingen

Daarvoor was er in de voorbije dagen binnen ‘circus’ PSV ook veel te veel gebeurd. Ná de gewonnen wedstrijd bij AZ ging het bijkans alleen maar over het plots adieu van Ruud van Nistelrooij, Joey Veerman liet zich ontvallen dat hij en zijn familie zelfs bedreigd waren als gevolg van het trainersvertrek.

Nee, hij zélf was het lek níet geweest naar de pers over de interne kritiek en nee, zijn zaakwaarnemer óók niet. Zo benadrukte de middenvelder – die in Alkmaar een domme penalty veroorzaakte en zoals vaak zeer goeie met slappe momenten afwisselde – althans zelf. Er wordt extern en intern bij PSV kennelijk nog altijd met de vinger naar elkaar gewezen.

De geest van Ruud van Nistelrooij waarde in Alkmaar rond en zal dat zeker ook nog even blijven doen boven Eindhoven. Het moge duidelijk zijn dat er de komende tijd nog behoorlijk wat werk aan de winkel is om álle neuzen weer dezelfde en dus gewenste kant op te krijgen op De Herdgang.

De intern gebruikte woorden ‘code rood’ klopten, maar dus niet alleen toen Van Nistelrooij nog op zijn post zat maar zeker óók nog voor daarna.

Moet PSV snel een nieuwe hoofdtrainer aanstellen?

  • Ja
  • Nee
351+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:22
26+
‘Ajax identificeert eerste winteraanwinst’
12:07
16+
PSV bevestigt nieuw contract voor doorgebroken middenvelder
12:00
81+
In Limburg loopt de nieuwe Gernot Trauner rond: de reus van Roda
11:48
41+
FC Utrecht wees zomerse Feyenoord-versterking af
11:36
71+
Gelderse Derby onder hoogspanning: ‘Anders 10 jaar geen uitfans’
11:19
98+
Juicekanaal onthult meer details over zaak Quincy Promes
11:00
355+
Trainer velt oordeel over Jong Ajax-debuut doelman Ramaj
10:48
244+
FC Volendam komt met statement over verplaatsen uitwedstrijd tegen Ajax
10:30
31+
Van de Ven verklaart risicovolle spelopvatting Tottenham: “Ik móét wel”
10:15
235+
Belgische media duidelijk over Ajax-terugkeer Overmars: “Gepasseerd station”
10:00
346+
‘PSV gaat voor grote dubbelslag’
09:55
644+
‘Bizarre actie met Ajacied richting Klassieker’
09:40
191+
Vandaag Inside-heren kraken transferbeleid Ajax: “Jong Ajax wint van dit Ajax”
09:15
555+
Ajax overstag: Klassieker wordt woensdag uitgespeeld
09:06
229+
Nieuw Xavi Simons-scenario dreigt voor PSV
08:47
547+
Ajax-coryfeeën eensgezind over nieuwe technisch directeur: “Allerbeste kandidaat”
08:31
809+
‘Steijn laakte Ajax-aankopen Mislintat’
08:12
604+
Ergernis bij Van Hanegem over PSV: “Eerst die Schmidt en nou begint Bosz ook al”
07:51
784+
Driessen komt met bizar Ajax-nieuws: “Net zo lang totdat de rvc weg is”
07:33
580+
Te Kloese heeft grootse Feyenoord-plannen: “Moet gebeuren”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie