PSV swingt naar zege en wipt over Ajax heen

PSV heeft op zaterdagavond een belangrijke zege geboekt op NEC Nijmegen in het Goffertstadion. De Eindhovenaren hadden de gehele partij het betere van het spel en maakten in totaal vier doelpunten, bij rust stond het al 0-3. Oussama Tannane scoorde twee eretreffers namens de thuisploeg.

PSV maakt er vier tegen NEC

Al in de beginfase kwam de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij op voorsprong. Xavi Simons probeerde het van afstand en doelman Jasper Cillessen verwerkte de poging niet goed, waarna Luuk de Jong toe kon slaan. Daarna volgde een hoogtepunt van beide kanten: de supporters van de uit- én de thuisploeg bewezen de overleden perschef van PSV Thijs Slegers de laatste eer door een minuut lang te klappen.

De teruggekeerde verdediger annex middenvelder Olivier Boscagli bekroonde zijn rentree vervolgens met een doelpunt, hij kopte de 0-2 binnen. En de 0-3 kwam op naam van Joey Veerman. De middenvelder was het eindstation van een snelle counter.

Tannane doet wat terug

Kreeg Joël Drommel dan helemaal niks te doen? Jawel, Bart van Rooij probeerde het bijvoorbeeld een keertje maar de teller van NEC bleef op nul staan. In de tweede helft werd het vervolgens 0-4 door de tweede goal van de avond van De Jong. Aanvankelijk werd het doelpunt afgekeurd door de scheidsrechter, maar die werd overruled door de videoarbiter. De eerste eretreffer van Tannane, de 1-4 dus, mocht er overigens best wezen: hij liet Drommel kansloos met een prachtige knal.

Het leek nog 1-5 te worden door een goal van de kersverse Rode Duivel Johan Bakayoko, maar weer moest de VAR in actie komen en dit keer oordeelde de assistent in het voordeel van NEC. Met zijn tweede eretreffer (uit een vrije trap) bepaalde Tananne de eindstand op 2-4.

Door de 2-4 zege wipt PSV over Ajax heen op de ranglijst, maar de Amsterdammers komen morgen in actie. Het team van coach John Heitinga speelt in Deventer tegen Go Ahead Eagles.

Scoreverloop: 0-1 (7′) L. de Jong, 0-2 (21′) O. Boscagli, 0-3 (39′) J. Veerman, 0-4 (50′) L. de Jong, 1-4 (59′) O. Tannane, 2-4 (87′) O. Tannane