PSV speelt opnieuw met zwak FC Zürich

Foto: PSV speelt opnieuw met zwak FC Zürich

PSV heeft donderdagavond opnieuw een ruime zege behaald op FC Zürich. De Zwitsers hadden net als in eigen huis (1-5) weinig te vertellen tegen de Eindhovenaren: 5-0.

Ten opzichte van het eerste duel kon trainer Ruud van Nistelrooy geen beroep doen op Yorbe Vertessen en Ismael Saibari. FC Zürich kon daarentegen niet beschikken over de steun van de eigen achterban. Eerder op de dag liep het uit de hand in Eindhoven en uit protest besloten de meeste Zürich-fans ondanks een geldig ticket het Philips Stadion niet te betreden.

De tribunes aan PSV-zijde werden wel grotendeels gevuld. De aanwezige supporters zagen PSV opnieuw snel de leiding nemen tegen het zwakke Zürich. Doelman Yanick Brecher wist Armando Obispo nog van scoren af te houden, maar had vervolgens geen reactie paraat op de rebound van Érick Gutiérrez: 1-0. Kort daarna tekende Joey Veerman met een bekeken inzet al voor de tweede treffer. 

Nog voor rust maakte PSV duidelijk dat FC Zürich met een nederlaag huiswaarts zou gaan. Brecher moest opnieuw een rebound toestaan na een inzet van Cody Gakpo en ditmaal reageerde Ibrahim Sangaré het meest alert: 3-0. Eerder was Gakpo al op diezelfde doelman van Zürich gestuit, waar aan de andere kant Walter Benítez zijn doel schoon wist te houden na een kopbal van Bogdan Vyunnyk. 

Opnieuw vijfklapper

In de tweede helft hoefde PSV niet voluit te gaan om de zege veilig te stellen. De Eindhovenaren gingen wel op jacht naar meer goals en binnen tien minuten na de hervatting was het alweer raak. Opnieuw kreeg Veerman de mogelijkheid om uit te halen en net als voor rust deed hij dat met precisie: 4-0.

In de slotfase liep PSV opnieuw uit naar een vijfklapper. Anwar El Ghazi maakte zijn eerste PSV-treffer na een goede individuele actie. 

Scoreverloop: 1-0 (9′) Érick Gutiérrez, 2-0 (15′) Joey Veerman, 3-0 (35′) Ibrahim Sangaré, 4-0 (55′) Joey Veerman, 5-0 (84′) Anwar El Ghazi

TIP: Wint PSV met 3-1 van Utrecht? Win tien keer je inleg via Unibet!

Gaat PSV ver komen in Europa?

  • Ja
  • Nee
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie