‘PSV-nachtmerrie dankzij Louis van Gaal’

Foto: ‘PSV-nachtmerrie dankzij Louis van Gaal’

Xavi Simons is opgenomen in de definitieve WK-selectie van het Nederlands elftal. Een prachtige beloning voor de middenvelder annex aanvaller, maar er dreigt slecht nieuws voor PSV.

Mike Verweij opperde de titel van de voetbalpodcast van De Telegraaf: “Louis van Gaal bewijst PSV een ontzettend slechte dienst”, stelt de Ajax-watcher. “Die Xavi Simons gaat nu natuurlijk gewoon voor twaalf miljoen euro weg na dit seizoen. Als hij zichzelf afkoopt, dan kan hij terug naar Paris Saint-Germain en die kunnen hem dan voor het veelvoudige doorverkopen.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Volgens Verweij staat Simons er geweldig op. “Hij is nu WK-ganger, alle Franse kranten stonden er ook vol mee. Collega Jeroen Kapteijns liet een voorpagina zien van een grote Franse sportkrant zien waarop ook de WK-selectie van Xavi Simons stond. De kans dat hij nu relatief goedkoop weggaat is groot. Hij is wel het veelvoudige waard nu, al hebben ze hem goedkoop verkocht, dus winst is winst.”

De clausule van twaalf miljoen euro geldt overigens alleen voor PSG en is afhankelijk van Simons. Mocht de middenvelder deze clausule niet activeren in overleg met de Parijzenaars, dan kan PSV hem natuurlijk ook nog rechtstreeks doorverkopen aan een andere Europese grootmacht.

Philips Stadion

Eredivisie

12 november 2022

21:00

PSV Eindhoven
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 november 2022 20:59.

Deel je dat gevoel?

  • Nee
  • Ja
1094+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie