EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

PSV wil ‘EK-schlemiel’ voor jaren vastleggen

Foto: PSV wil ‘EK-schlemiel’ voor jaren vastleggen

PSV heeft besloten om het contract met Joey Veerman (25) open te breken en te verlengen. De middenvelder is met Oranje op het EK en kende een dramatische wedstrijd tegen Oostenrijk. Het podium waarop Veerman zou gaan schitteren blijkt voorlopig nog te hoog gegrepen en de Eindhovense club wil daarvan profiteren.

Inside: top van PSV wil contract spelmaker Joey Veerman openbreken ondanks EK-drama

In Eindhoven heeft bijkans alles en iedereen ook de beelden gezien van plaatselijk wonderkind Joey Veerman toen hij tijdens zijn barslechte optreden tegen de Oostenrijkers al na dik een half uur spelen werd gewisseld. De PSV’er kon nog net zijn tranen bedwingen, maar besefte op dat moment maar al te goed dat hij gefaald had op een cruciaal kruispunt in zijn carrière.

Dit omdat hij een geweldig seizoen had gedraaid in de Eredivisie voor de Eindhovenaren, die glansrijk kampioen werden. Vanuit meerdere landen met grote voetbalcompetities werd met interesse gekeken naar de oud-middenvelder van FC Volendam en sc Heerenveen. Veerman zelf liet, met minimale bewoordingen, doorschemeren wel open te staan voor een nieuw avontuur in bijvoorbeeld Engeland.

Geblunder Veerman in Oranje

Zijn optreden in Duitsland tijdens het lopende EK kan daar een grote streep door zetten. Omdat Europese topclubs natuurlijk ook bestuderen hoe Veerman presteert tijdens een prestigieus toernooi. Zoals gezegd zullen zij hebben moeten constateren dat de middenvelder op dat gebied, in ieder geval voorlopig, behoorlijk door de mand is gevallen.

De top van PSV denkt daar echter anders over. Veerman heeft op nationaal niveau voor de club in de Eredivisie namelijk ruimschoots bewezen dat hij van grote waarde is voor trainer Peter Bosz. Met vooral zijn bekeken passes, voorzetten en soms ook zijn doelpunten. In Eindhoven twijfelt niemand aan de competenties van de twintiger. De club verandert daarom van koers. Waar eerst nog werd gedacht om Veerman na het EK voor een topbedrag te verkopen is nu langer vastleggen het devies.

Openbreken contract bij PSV

Paling Pirlo, zoals zijn bijnaam is, kan in Eindhoven zijn nog tot medio 2026 doorlopende contract gaan verlengen. Op De Herdgang wordt hardop gesproken op een verlenging van twee of drie jaar, met uiteraard een flinke upgrade voor Veerman. Waardoor PSV, wanneer de storm rondom Veerman weer is gaan liggen en hij komend seizoen in Nederland zijn goede vorm weer terug heeft gevonden, bij eventuele interesse van een club nóg meer geld kan gaan vragen.

Voor technisch directeur Earnest Stewart blijft dat een van de belangrijkste spelersdossiers van komende zomer. Hij is daarnaast ook nog bezig om de defensie te gaan versterken. Ryan Flamingo van FC Utrecht is hiervoor nog altijd in beeld, op hem is al meerdere keren een bod gedaan vanuit Brabant.

Zwijgende André Ramalho

Van een akkoord tussen beide clubs is echter nog geen sprake. En dan zit PSV nog een soort van in zijn maag met André Ramalho. De Eindhovenaren hebben van hem heeft nog steeds niet gehoord wat hij voor wat betreft komend seizoen van plan is.

Zijn contract bij PSV loopt eind juni dit jaar af. De kans dat hij ook komend seizoen in de Nederlandse Eredivisie te bewonderen zal zijn, wordt intern bij PSV met de dag echter kleiner geacht.

Ramalho werd door de technische staf gezien als een belangrijke speler voor de selectie, zeker ook in de kleedkamer. De verdediger stond afgelopen seizoen ook vaak genoeg in de basisopstelling. Waar de ene een uitnodiging voor een nieuw contract krijgt, zal de ander dus hoogstwaarschijnlijk vertrekken.

Moet PSV het contract van Veerman upgraden en verlengen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
856+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie