PSV in onzekerheid na switch Xavi Simons

Foto: PSV in onzekerheid na switch Xavi Simons

Het is onzeker of Xavi Simons ook volgend seizoen voor PSV speelt. De Eindhovense club wil zijn contract opwaarderen en daarbij de veelbesproken clausule voor Paris Saint-Germain schrappen, maar witte rook ontbreekt nog altijd. Inmiddels is de middenvelder annex aanvaller naar een nieuw management overgestapt.

Vertrek blijft optie voor Oranje-international

Simons laat zich inmiddels vertegenwoordigen door Doubleb. Directeur Stuart Peters heeft de switch van de PSV-ster toegegeven, maar wil niet vertellen wat de toekomststrategie is. “Ik kan alleen bevestigen dat wij vanaf nu Xavi vertegenwoordigen”, zo citeert het Eindhovens Dagblad.

PSV wil nog altijd een nieuw contract aangaan met Simons, zónder clausule voor PSG. De Franse topclub kan hem voor twaalf miljoen euro terughalen indien de speler dat zelf ook ziet zitten. Met zijn vorige zaakwaarnemer Rafaela Pimenta is hier reeds over gesproken.

Het ED weet: “De recente gesprekken met PSV verliepen volgens ingewijden goed, maar hebben nog niet geleid tot een definitieve nieuwe overeenkomst met PSV. Er is gezocht naar een creatieve oplossing om de PSG-clausule te vernietigen, maar de voorwaarde is dus nog altijd van kracht.”

De PSG-clausule geldt tot en met de zomer van 2024. Het contract van Simons loopt door tot medio 2027.

Maakt Simons de 1-0 tegen Fortuna?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vertrekt Simons al na dit seizoen?

  • Ja
  • Nee
462+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie