PSV had drie transferprioriteiten: ‘Allemaal raak geweest’

Foto: PSV had drie transferprioriteiten: ‘Allemaal raak geweest’

Ruud van Nistelrooy is erg content met zijn huidige selectie én met het verloop van zijn eerste halve jaar als trainer van PSV, al was het vertrek van directeur John de Jong wel een dieptepunt voor hem.

“Voor John moet het pijnlijk hebben gevoeld allemaal. Hij moet leeg zijn geweest”, blikt Van Nistelrooy terug in het Algemeen Dagblad. “Wij deden veel met z’n drieën, met Marcel Brands erbij. Ik heb met John de zaak heel goed kunnen afsluiten en vond dat hij professioneel met alles omging. Hij zei tegen mij dat ik gewoon moest doorgaan waarmee ik bezig ben en dat hij met heel veel vertrouwen naar me kijkt bij PSV. Dat voelde voor mij prettig.”

Transfermarkt

Op de transfermarkt hadden De Jong en PSV drie speerpunten. “Een spits, een keeper en Xavi Simons. Die zijn allemaal raak geweest. In de gesprekken die ik met hen heb gehad, heb ik uiteengezet hoe ik wil werken en wat ze van mij op alle fronten kunnen verwachten. Dat is allemaal uitgekomen.”

“Ik wil PSV verder brengen, passie voor het spel uitstralen. De spelers met wie ik werk, moeten een bepaald basispakket hebben. In dat opzicht is het voor mij zero tolerance en wijk ik geen millimeter af. Het begint allemaal met gedreven zijn, jezelf willen verbeteren, een goede ploeggenoot zijn en normaal gedrag vertonen. Zonder die basis lukt het niet. Daarna ga je naar het voetbal.”

Gakpo

Tot slot erkent Van Nistelrooy dat Cody Gakpo in januari zou kunnen vertrekken bij PSV. “Het kan in de winter of zomer zijn en dat laatste hebben we natuurlijk liever. In het eerste geval komt er een vervanger, als het mogelijk is. Dat moet ook. We anticiperen voor het geval dat.”

Wordt Gakpo topscorer van de Eredivisie dit seizoen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

PSV is beter af zonder John de Jong

  • Eens
  • Oneens
419+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie