PSG-sterren niet langs AS Monaco

Paris Saint-Germain heeft zondagavond voor het eerst dit seizoen punten gemorst in de Franse Ligue 1. De sterrenformatie bleef in het Parc des Princes steken op een 1-1 gelijkspel tegen AS Monaco.

PSG-coach Christophe Galtier deed in deze thuiswedstrijd een beroep op de gevreesde voorhoede met Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé. Het was echter Monaco dat de score wist te openen. Kevin Volland liet doelman Gianluigi Donnarumma kansloos met een bekeken uithaal: 0-1.

Monaco wist de eerste veertig minuten uitstekend weerstand te bieden, maar daarna groeide PSG beter in de wedstrijd. De Monegasken gingen met bijzonder veel fortuin rusten met de voorsprong op zak. Messi en Mbappé raakten allebei de paal.

In de tweede helft kreeg Wissam Ben Yedder dé kans om Monaco naar 0-2 te schieten, maar van grote afstand schoot hij de bal net over. Een minuut later stuitte Mbappé aan de andere kant op doelman Alexander Nübel. Hij speelde een sterke wedstrijd, maar kon niet verhinderen dat Neymar een zelf versierde strafschop benutte: 1-1.

Scoreverloop: 0-1 (20′) Kevin Volland, 1-1 (70′) Neymar

TIP: Wint PSG dit seizoen de CL? Win zes keer je inleg via Unibet!

AS Monaco op voorsprong in het Parc des Princes ?

De superformatie in de problemen! Kevin Volland is er vandoor en rondt koeltjes af ?#ZiggoSport #Ligue1 #PSGASM pic.twitter.com/DaEL6SpegX

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) August 28, 2022

Neymar verkrijgt & benut een penalty! ?
Het vereist een ingreep van de VAR, maar Neymar krijgt wat hij wilt en zet PSG naast AS Monaco, 1-1 ⚖️#ZiggoSport #Ligue1 #PSGASM pic.twitter.com/XoiA4oMhpZ