PSG geeft zege weg, Napoli wint wéér

Paris Saint-Germain heeft zondagavond een misstap gemaakt in de Franse Ligue 1. De voetbalgrootmacht uit Parijs verspeelde een voorsprong tegen Stade de Reims: 1-1.

Trainer Christophe Galtier zag de PSG-sterren geen overtuigende eerste helft afwerken. Sterker nog: ondanks de aanwezigheid van Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar vuurden de Parijzenaars voor rust maar één keer op doel. Reims kreeg zelfs de beste kansen om de score te openen, maar doelman Gianluigi Donnarumma hield zijn doel schoon.

Zes minuten na rust zorgde PSG voor een plotselinge doorbraak in deze wedstrijd. Messi zag zijn schot via de heup van Achraf Hakimi goed vallen voor Neymar, die doelman Yehvann Diouf verraste met een schijnbeweging om vervolgens de 1-0 tegen de touwen te tikken.

Kort na de openingstreffer moest PSG met tien man verder. De ingevallen Marco Verratti had een te stevige tackle in huis, waardoor hij met een rode kaart moest indrukken. Het werd de Parijzenaars fataal, aangezien de tien man van PSG vlak voor tijd de 1-1 van Folarin Balogun om de oren kregen.

Scoreverloop: 1-0 (51′) Neymar, 1-1 (90′) Folarin Balogun

Serie A: Napoli blijft winnen

Napoli heeft zondagavond de titelaspiraties eens te meer versterkt. De voetbalmachine uit Napels moest diep gaan tegen AS Roma, maar pakte in de eindfase toch weer drie punten: 2-1.

Napoli heeft een fraaie voorsprong opgebouwd in de Serie A, waardoor er eindelijk weer een landstitel lonkt. Tegen het Roma van José Mourinho kwam de ploeg andermaal op voorsprong dankzij een snoeiharde uithaal van Victor Osimhen. Napoli vergat daarna om het duel in het slot te gooien.

Invaller Stephan El Shaarawy leek de Romeinen een gelijkspel te bezorgen. Een kwartier voor tijd maakte hij de 1-1 in Napels, maar vlak voor tijd sloeg Napoli andermaal toe. Een andere invaller maakte het verschil: Giovanni Simeone.

Scoreverloop: 1-0 (17′) V. Osimhen, 1-1 (75′) S. El Shaarawy, 2-1 (86′) G. Simeone

63+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
47+
Hiep hiep hoera: ORANJE, nee Duitsland EUROPEES KAMPIOEN! | Twee Viertje met jarige Aad #76