Promes in wachtkamer: Rechtbank heropent onderzoek

Foto: Promes in wachtkamer: Rechtbank heropent onderzoek

De Telegraaf meldt dat de rechtbank het onderzoek in de strafzaak tegen Quincy Promes gaat heropenen. Er zou vrijdag een uitspraak gedaan worden in de zaak, maar die plannen zijn nu dus gewijzigd. Tijdens de zitting van aanstaande vrijdag zal de rechtbank meer openheid van zaken geven over het besluit.

Celstraf voor Promes

Promes hangt een flinke straf boven het hoofd vanwege het steken in de knie van zijn neef tijdens een familiefeest. De aanvaller van Spartak Moskou wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigt van zware mishandeling en heeft een celstraf van twee jaar geëist. De rechtbank zou vrijdag hier een uitspraak over doen, maar deze is tot nader orde uitgesteld.

Het is nog niet duidelijk waarom de rechtbank het onderzoek naar Promes wil heropenen. Vrijdag geeft de rechtbank wel meer duiding, maar voorlopig is het afwachten of de oud-aanvaller van Ajax ook schuldig wordt bevonden en of hij gestraft wordt. Bij de eerste zitting was Promes niet aanwezig vanwege verplichtingen bij zijn Russische werkgever.

De aanvaller is mogelijk ook nog betrokken bij een andere zaak, waarbij Promes verdacht wordt van drugssmokkel en huiselijk geweld. Daarover loopt nog een onderzoek en staat los van deze strafzaak omtrent het vermeende steekincident.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 14:29.

Moet Promes een celstraf krijgen?

  • Ja, dat lijkt mij terecht
  • Nee, maar hij moet wel een schadevergoeding betalen
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie