‘Promes genaturaliseerd tot Rus om vervolging te voorkomen’

Foto: ‘Promes genaturaliseerd tot Rus om vervolging te voorkomen’

Quincy Promes probeert de Russische nationaliteit te krijgen. Dat melden verschillende Russische media, die denken dat de Nederlandse aanvaller van Spartak Moskou dit doet om vervolging in ons land te voorkomen.

Voetbaljournalist Ivan Karpov bracht dit nieuws de wereld in. Op Telegram meldde de Rus dat de naturalisatie van Promes een grote kans van slagen had. Recent kreeg het Braziliaanse duo Malcom en Claudinho, uitkomend voor Zenit Sint-Petersburg de Russische nationaliteit.

“Tegen Antocha (de bijnaam van Promes bij Spartak, red.) speelt in zijn thuisland een strafzaak met betrekking tot drugs”, aldus Karpov via Telegram. “En de afgifte van een Russisch paspoort aan hem kan een ​​lange neus zijn naar onze ‘buitenlandse partners’: kijk eens wat een gave kerel van jullie naar ons is overgelopen.”, klinkt het cynisch. Promes werd eerder voor het neersteken van zijn neef veroordeeld tot een schadevergoeding.

Bescherming

Het is niet de insteek van Promes om voor de Russische nationale ploeg te spelen, enkel om de rechtsgang in Nederland te ontlopen. Dit zegt Aleksandr Prosvetov van de Russische voetbalsite Bobsoccer, geciteerd door het Algemeen Dagblad. “Promes is allang gesetteld in Rusland, waar hij zich thuis voelt. Maar het Russische staatsburgerschap zou hem ook beschermen tegen mogelijke vervolgingen in zijn thuisland.”, klinkt het.

Rusland levert geen eigen burgers uit aan het buitenland, interessant in dit geval voor Promes. “Dat is volgens mij de essentie van het initiatief. Spartak bemiddelt in dit geval bij de autoriteiten voor een persoon die veel voor de club heeft gedaan en die ze niet wil verliezen”, zegt Prosvetov.

Zie je hem nog terugkeren naar Nederland?

  • Mogelijk wel
  • Zeker niet
2412+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie