Preview: Spanje en Portugal treffen met Marokko en Zwitserland sterke tegenstanders

Foto: Preview: Spanje en Portugal treffen met Marokko en Zwitserland sterke tegenstanders

De eerste landen zijn ondertussen gesneuveld in de achtste finale. Er wordt gestreden om bij de beste acht voetballanden van de wereld te horen. Daarvoor moet de achtste finale wel worden gewonnen. Outsiders Portugal en Spanje komen dinsdag in actie tijdens het wereldkampioenschap. Weten beide landen de kwartfinale te halen of krijgen we een verrassing? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Marokko – Spanje en Portugal – Zwitserland.

Marokko – Spanje

Marokko wist te verrassen in groep F. Zo werden de Marokkanen eerste in een groep met Canada, België en Kroatië. De Belgen waren niet zo goed dit toernooi, maar dat Marokko ook meer punten had dan Kroatië was wel verrassend. In de eerste wedstrijd werd Kroatië op een gelijkspel gehouden (0-0). Het vertrouwen groeide bij Marokko en zo werden België (0-2) en Canada (1-2) verslagen.

Tijdens de laatste wedstrijden was er een hoofdrol weggelegd voor Hakim Ziyech. De oud-speler van onder andere Ajax zat jarenlang niet bij de selectie door een ruzie met de oude bondscoach. Vlak voor het wereldkampioenschap werd Walid Regragui aangesteld en onder hem heeft Ziyech zich weer in de basis geknokt. Naast Ziyech blinkt Sofyan Amrabat elke wedstrijd uit als verdedigende middenvelder. Hij verovert ballen, maar maakt ook nog eens het spel waardoor hij een zeer belangrijke kracht in het elftal is.

Spanje werd na de eerste wedstrijd tegen Costa Rica (7-0) overladen met complimenten, maar in de andere twee wedstrijden kwamen de gebreken bij de Spanjaarden ook naar boven. In het gelijkspel met Duitsland (1-1) werd duidelijk dat de ploeg daadkracht voor het doel mist. Spanje was beter dan Duitsland aan de bal tijdens deze wedstrijd, maar toch konden de Duitsers meer kansen creëren.

Daarna werd er heel verrassend met 2-1 verloren van Japan waardoor Spanje niet als eerste, maar tweede eindigde in de groep. Het land wordt dus geprezen, maar het is zeker geen onverslaanbaar team. Aan de bal zijn ze fenomenaal, maar doordat er lastig wordt gescoord blijf je als tegenstander altijd kans houden op een overwinning.

Wedtip Marokko – Spanje

Dit zal een zeer interessante wedstrijd worden. Aan de bal is geen land op dit wereldkampioenschap zo goed als Spanje, maar dat resulteert niet altijd in de beste uitslagen voor de Spanjaarden. Marokko is daarentegen defensief sterk en heeft genoeg snelheid en voetballend vermogen in de ploeg om het Spanje lastig te maken. Het lijkt geen doelpuntenspektakel te worden. Daarom de tip: wedden op ‘Minder dan 1.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.00 bij bet365.

Minder dan 1.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Portugal – Zwitserland

Portugal is redelijk begonnen aan het wereldkampioenschap. Het wist eerste te worden in de groep en heeft daarmee gedaan wat het moest doen. Er werd van Ghana (3-2) en Uruguay (2-0) gewonnen en toen de Portugezen al door waren werd er met een ploeg vol wisselspelers verloren van Zuid-Korea (2-1). Door deze nederlaag is Portugal gewaarschuwd. Met iets mindere spelers en inzet haal je het niet op dit kampioenschap.

Bruno Fernandes is tot op het heden de grote man bij Portugal. Hij kwam alleen in actie tijdens de eerste twee wedstrijden en was hier met twee doelpunten en twee assists zeer belangrijk voor zijn land. Nu Cristiano Ronaldo wat ouder begint te worden en niet elk moment meer kan schitteren wordt Fernandes steeds belangrijker. Wanneer de twee de krachten kunnen bundelen zijn ze levensgevaarlijk.

De Zwitsers zijn bezig aan een spectaculair WK. Er werd verloren van Brazilië (1-0) en Kameroen werd met 1-0 verslagen. Daardoor kwam alle druk te staan op de wedstrijd tegen Servië. De winnaar van deze wedstrijd zou doorgaan naar de achtste finale. Tussen minuut twintig en de rust werd er in deze wedstrijd maar liefst vier keer gescoord. Bij rust stond het 2-2. Vlak na rust wist Remo Freuler de 2-3 te scoren en dat werd de uitslag van deze wedstrijd. Door dit doelpuntenspektakel wisten de Zwitsers zich dus te plaatsen.

Zwitserland kwam twee keer op achterstand tegen Servië en liet daarna zien dat de spelersgroep mentaal ijzersterk is. Na een tegendoelpunt wordt er niet gepanikeerd, maar gaan de Zwitsers rustig op zoek naar een doelpunt. Deze kwaliteit kan Zwitserland ver brengen op dit toernooi.

Onze voorspelling

Portugal is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd. Maar net als bij Marokko – Spanje heeft de underdog, in dit geval Zwitserland, wel een kans. Wanneer Portugal zorgvuldig met zijn kansen om gaat zal er van Zwitserland worden gewonnen. Daarom onze voorspelling: wedden op ‘Portugal wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.95 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie