Preview: een volle WK-zondag met België en topper Spanje – Duitsland

Foto: Preview: een volle WK-zondag met België en topper Spanje – Duitsland

Nu iedereen minimaal één wedstrijd heeft gespeeld, zijn de kaarten dit WK pas echt geschud. Sommige landen zitten in de zevende hemel en anderen voelen zich alsof ze aan de poorten van de hel staan. Deze zondag levert vier belangrijke duels op. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Japan – Costa Rica, België – Marokko, Kroatië – Canada en Spanje – Duitsland.

Japan – Costa Rica

Je zou kunnen zeggen dat dit WK voor Japan al bijna niet meer stuk kan. Maar de overwinning op Duitsland ruikt alleen maar naar meer. Het was een grote verrassing, maar betekent ook dat een zege op Costa Rica vrijwel zeker een ticket naar de achtste finales oplevert. Invallers Ritsu Doan en Takuma Asano waren trefzeker in het eerste duel en zullen nu hopen op een basisplaats.

Zo groot als het vertrouwen is voor Japan, zo laag zal het zelfbeeld van de Costa Ricanen zijn. Spanje was vanaf de eerste seconde beter en de 7-0-nederlaag mag niet eens geflatteerd genoemd worden. Voor het matige team van bondscoach Luis Fernando Suárez is het nu zaak de nationale eer te redden. Tegen Japan en Duitsland mag er simpelweg niet opnieuw kansloos verloren worden.

Wedtip Japan – Costa Rica

Na de eerste wedstrijd van beide teams mag het duidelijk zijn wie de favoriet is hier. Japan won van een topland en Costa Rica werd afgemaakt. De Aziaten zullen nu op de aanval gaan spelen en dat kan ze wel wat goals opleveren. Daarom de tip: wedden op ‘Japan wint met handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.25 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

België – Marokko

Het is tijd voor bondscoach Roberto Martínez om terug naar de tekentafel te gaan. Het is natuurlijk lekker om met een zege te beginnen, maar Canada was beter en de Belgen hadden wat hulp van de arbitrage nodig om met 1-0 te winnen. Zodoende zouden er nogal wat wijzigingen kunnen komen in de startopstelling van de Rode Duivels.

Marokko weet dat het aan de bak moet. Maar het is de vraag hoe fit de spelers uit de 0-0 tegen Kroatië zijn gekomen. Noussair Mazraoui raakte in het eerste groepsduel geblesseerd en Yahia Attiyat-Allah, die voor hem inviel, zal waarschijnlijk in de basis starten. De hoop zal ook nu liggen bij de creativiteit van Hakim Ziyech, die voorin de kansen moet creëren.

Onze voorspelling

Met een wedstrijd achter de rug weten de twee teams iets beter waar ze staan. Voor België moet het spel wat beter, maar Marokko heeft ook een hoop om aan te sleutelen. Wat als een paal boven water staat is dat de Belgen veel meer kwaliteit op het veld hebben staan. Daarom is onze voorspelling ‘België wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.04 bij Unibet.

België wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kroatië – Canada

Leunend op het ervaren middenveld van Luka Modrić, Mateo Kovačić en Marcelo Brozović ging Kroatië op zoek naar de zege tegen Marokko, maar die werd uiteindelijk niet gevonden. Na het afscheid van Mario Mandžukić is het nog niet gelukt een succesvolle opvolger in de spits aan te wijzen. Andrej Kramarić zal ook in de tweede wedstrijd de voorkeur krijgen op die positie, maar hij moet meer gaan leveren.

Van alle landen was Canada wellicht degene die het meest verraste in de eerste wedstrijd. Het hoge tempo en vele druk zetten van de Noord-Amerikanen zorgde voor een enerverende wedstrijd, leuk voor het neutrale publiek. Doordat de dramatische scheidsrechter Janny Sikazwe ze twee penalty’s onthield moesten de Canadezen uiteindelijk genoegen nemen met een 1-0-nederlaag. Nu hoopt Canada voor het eerst een WK-goal te kunnen maken.

Voorspelling Kroatië – Canada

Beide teams hebben de kwaliteiten om er een leuke wedstrijd van te maken met genoeg gevaar voor het doel. Het is bij Kroatië vooral de vraag wie de kansen gaat afmaken en bij Canada of men wat meer met scherp schiet. Wel lijkt het aanvallende spel van Canada een voorbode voor genoeg goals. Daarom is onze voorspelling ‘meer dan 2,5 goals’. Dit heeft een odd van 2.12 bij BetCity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Spanje – Duitsland

Dan op papier de grootste kraker van de gehele groepsfase. De loting koppelde oud-wereldkampioenen Spanje en Duitsland aan elkaar en nu spelen ze tegen elkaar. De Spanjaarden arriveren in een hosannastemming. De pot tegen Costa Rica bleek niets meer dan een trainingspartijtje en na negentig minuten (en de ruime blessuretijd) viel de 7-0 nog wel mee. Gavi werd de op twee na jongste WK-doelpuntenmaker ooit.

Zo blij als de Spanjaarden zijn, zo groot is de crisis bij Duitsland. En dat terwijl de ploeg van Hansi Flick aanvallend niet eens zo slecht speelde. De kansen werden alleen niet afgemaakt, door bijvoorbeeld İlkay Gündoğan en Serge Gnabry, die allebei zes keer een doelpoging deden. Het inbrengen van spitsen Niclas Füllkrug en Youssouf Moukoko kwam wellicht te laat en achterin schutterden Niklas Süle en Nico Schlotterbeck, waardoor Japan twee keer op de counter toesloeg: 1-2.

Wedtip Spanje – Duitsland

Voorafgaand aan dit toernooi zouden we dit hebben aangestipt als een enorm spannende wedstrijd tussen twee toplanden zonder een goede doelpuntenmaker in de punt. Alleen bewezen de Spanjaarden dat meerdere spelers die rol op andere posities op zich kunnen nemen en heeft Duitsland moeite met scoren. Daardoor is er toch echt wel een favoriet. Tip: wedden op ‘Spanje wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.45 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:48
385+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:29
112+
‘Hakim Ziyech-nieuws voor Ajax’
17:10
12263+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
17:00
219+
‘Gigabedrag voor Dávid Hancko’
16:46
9+
Ancelotti: ‘Ik ben nog geen verdrietige fans tegengekomen’
16:26
21+
‘Ian Maatsen-transfer van 40 miljoen’
16:16
130+
‘Ajax-schandaal met eigen spelers’
16:00
159+
Grote Ajax-namen keren terug: “Zet een ambulance klaar”
15:55
59+
‘Ryan Gravenberch-drama in Liverpool’
15:41
15+
‘Summerville is de beste vleugelaanvaller in de Championship’
15:35
259+
‘Arne Slot-shock bij grootmacht’
15:23
0+
AZ-keepster Femke Liefting met ambulance afgevoerd
14:48
205+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
14:34
47+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
36+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
123+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
250+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
504+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
248+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
122+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie