Preview: Bekervoetbal met de traditionele top drie

Foto: Preview: Bekervoetbal met de traditionele top drie

De Eredivisie is eindelijk weer begonnen en de KNVB beker gaat ook weer verder. De tweede ronde staat voor de deur en de top drie komt in actie de komende dagen. In de Eredivisie gingen zowel Ajax, PSV als Feyenoord in de fout. Wat kunnen ze in de beker? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Sparta – PSV, FC Den Bosch – Ajax, en Feyenoord – PEC Zwolle.

Sparta – PSV

Sparta is dé verrassing van de Eredivisie. De ploeg staat de laatste jaren eigenlijk altijd in het rechterrijtje van de competitie, maar dit seizoen is alles anders. Maurice Steijn lijkt alles onder controle te hebben bij de ploeg waardoor Sparta momenteel vijfde staat in de Eredivisie. Mocht de club dit niveau de komende maanden vast kunnen houden dan mogen de fans zelfs dromen van Europees voetbal.

In oktober nam Sparta het in de eerste ronde op tegen OFC Oostzaan. Het stond lang 1-1 tijdens deze wedstrijd maar Tobias Lauritsen maakte in de laatste tien minuten nog twee doelpunten waardoor Sparta uiteindelijk met 1-3 won.

PSV is in de afgelopen weken sterspeler Cody Gakpo kwijtgeraakt aan Liverpool. Tijdens de eerste wedstrijd zonder Gakpo ging direct iets minder voor PSV. Afgelopen week nam PSV het namelijk ook al op tegen Sparta. Toen werd er in de competitie tegen elkaar gespeeld en de wedstrijd eindigde toen in een doelpuntloos gelijkspel. PSV creëerde voor eigen publiek wel kansen, maar het lukte uiteindelijk niet om te scoren tegen de Spartanen.

Wedtip Sparta – PSV

In de Eredivisie eindigde deze wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel. Tijdens deze bekerwedstrijd verwachten we een wedstrijd die overeen kan komen met de competitiewedstrijd. Er worden niet veel doelpunten verwacht. Daarom de tip: wedden op ‘Minder dan 2.5 doelpunten’ Deze weddenschap heeft een odd van 2.00 bij Toto.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Den Bosch – Ajax

Het gaat dit seizoen niet echt goed bij FC Den Bosch. De ploeg van trainer Jack de Gier staat zestiende in de eerste divisie. Hekkensluiter Jong Utrecht heeft slechts vier punten minder dan Den Bosch. Joey Konings, de spits van Den Bosch, heeft al wel zeven keer het net gevonden. Daarmee is hij een zeer belangrijke speler voor de ploeg.

GVV Veenendaal werd door Den Bosch verslagen in de eerste ronde van de beker. GVV kwam verrassend op voorsprong na het eerste fluitsignaal, maar in de tweede helft kwam Den Bosch terug en scoorde de ploeg nog drie keer. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning voor de club uit ‘s-Hertogenbosch.

Alfred Schreuder staat onder druk bij Ajax. In de laatste vijf wedstrijden wist Ajax alleen van Rangers te winnen in de Champions League. In de Eredivisie werd dan ook met 1-1 gelijkgespeeld tegen NEC deze week. Keeper Gerónimo Rulli kwam voor veel geld over van Villarreal, maar het is nog onduidelijk of hij tegen Den Bosch ook echt gaat spelen of dat Schreuder nog even wacht met zijn debuut.

Net als voor PSV en Feyenoord is dit de eerste bekerwedstrijd van het seizoen voor Ajax aangezien alle drie de ploegen de eerste ronde over hebben geslagen in verband met het Europese voetbal.

Onze voorspelling

Ajax is normaliter de grote favoriet, maar het rommelt flink in Amsterdam en ook tegen NEC ging het niet vlekkeloos. Voor de rust werd er goed voetbal gespeeld, maar de ploeg scoort te weinig. Den Bosch kan op het goede moment komen voor de Amsterdamse spelers. Al moet er dan wel met overtuiging worden gewonnen en dit zou moeten kunnen. Den Bosch is namelijk niet in vorm. Daarom is onze voorspelling ‘Ajax wint met handicap -2’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.72 bij bet365.

Ajax wint met handicap -2

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord – PEC Zwolle

Net als concurrenten Ajax en PSV speelde Feyenoord dit weekend gelijk in de Eredivisie. De ploeg is nog altijd de koploper van de competitie, maar er kon niet worden geprofiteerd van de misstappen van de concurrenten. De wedstrijd tegen FC Utrecht eindigde in een 1-1. Oud-speler Jens Toornstra maakte het doelpunt voor Utrecht, maar in de laatste minuten van de wedstrijd kon Alireza Jahanbakhsh nog de gelijkmaker maken waardoor Feyenoord uiteindelijk goed weg kwam.

PEC degradeerde vorig seizoen naar de eerste divisie, maar de ploeg lijkt ook net zo snel weer terug te kunnen naar de Eredivisie. De club uit Zwolle staat momenteel tweede in de competitie achter Heracles. PEC heeft slechts drie punten achterstand, maar staat al wel zeven punten los op de concurrentie. De titelstrijd met Heracles zal spannend worden.

Eerder dit seizoen werd er in de beker met moeite van HHC Hardenberg gewonnen door PEC. Apostolos Vellios scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd waardoor PEC met een magere 0-1 wist te winnen.

Voorspelling Feyenoord – PEC

Feyenoord zal zich willen revancheren na de mindere wedstrijd tegen Utrecht. PEC zal juist willen laten zien dat de ploeg in de Eredivisie thuishoort en het Feyenoord lastig kan maken. Mocht de ploeg uit Zwolle winnen, dan is het wel een klein wonder. Feyenoord beschikt over meer kwaliteiten en de achterhoede van de Rotterdammers is sterk dit seizoen. Daarom de voorspelling ‘Beide teams scoren niet’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.90 bij bet365.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:50
25+
Ajax-supporters roepen rvc in brief op om Kroes te behouden
18:30
0+
Volendam-aanvaller bedreigd en racistisch bejegend na tumultueus weekend
18:10
67+
‘Strik gaat om PSV’er bij vijftig of zestig miljoen’
17:50
120+
Gio vol lof over Ajax-kandidaat: “Hij maakt spelers beter”
17:31
78+
‘Barça veegt bod van 60 miljoen van tafel’
17:11
72+
Wereldsterren in actie bij Ajax Legends tegen BIF All Stars: wedstrijd met fraai doel
17:00
183+
Machtsstrijd in Amsterdam: hoe Ajax volledig stuurloos is
16:50
65+
‘Enorme domper voor Donyell Malen’
16:30
84+
Guardiola in zijn nopjes met ‘geweldig nieuws’ voor Real-clash
16:10
42+
Tuchel verklapt speelkansen De Ligt en Mazraoui in CL-kraker
15:50
97+
‘Man United schrikt zich rot van vraagprijs oud-PSV’er’
15:31
143+
‘Oranje-international vernachelt carrière door verkeerde keuzes’
15:14
66+
Werder Bremen zet middenvelder uit selectie na weigeren reserverol
15:11
76+
‘Eredivisionist bemoeit zich met strijd om Kruys’
14:58
137+
FOTO: Ajacied Brobbey met ontbloot torso op cover Men’s Health
14:44
157+
Kieft hekelt Ajax-soap: “Dan ben je heel ver afgezakt”
14:43
157+
Klassieker laatste horde naar bekerfinale
14:41
195+
Eerste oefenwedstrijden Feyenoord bekend
14:30
13+
Oud-international nu manager van Rico Verhoeven | SN Meet Orlando Engelaar
14:19
620+
‘Ajax wil aanval versterken met oude bekende’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie