Preview: Argentinië en Denemarken moeten winnen

Foto: Preview: Argentinië en Denemarken moeten winnen

Op woensdag valt de beslissing in groep C en D van het WK in Qatar. Aan het eind van de avond is het bekend of Denemarken zich nog heeft weten te plaatsen en of Saoedi-Arabië voor een stunt heeft kunnen zorgen. Weet Messi te schitteren tegen Polen en wat kunnen de Denen tegen Australië? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Australië – Denemarken, Tunesië – Frankrijk, Polen – Argentinië en Saoedi-Arabië – Mexico.

Australië – Denemarken

Australië begon het WK goed door op voorsprong te komen tegen de Fransen in de eerste wedstrijd. Uiteindelijk werd er met 4-1 verloren, maar aanvallend waren er een aantal positieve aanknopingspunten voor Australië. In de tweede wedstrijd werd er uiteindelijk met 0-1 van Tunesië gewonnen. De Australiërs waren zeker niet de hele tijd de betere ploeg, maar nadat Mitchell Duke het winnende doelpunt had gescoord zakte de ploeg in en kwam het niet echt meer in gevaar.

Denemarken maakte juist een misstap door de eerste wedstrijd van het WK niet te winnen van Tunesië. De wedstrijd eindigde in een 0-0 waardoor beide landen een punt kregen. Doordat de Denen daarna van Frankrijk verloren met 2-1 heeft de ploeg nog altijd maar één punt. Bondscoach Kasper Hjulmand moet met zijn ploeg dus winnen van Australië om nog over die ploeg heen te gaan qua punten. Verliezen de Denen of wordt er gelijkgespeeld, dan is Australië door.

Wedtip Australië – Denemarken

In de eerste wedstrijd tegen Tunesië miste Denemarken aanvallende stootkracht en wist het land niet te scoren. Tegen Frankrijk wisten de Denen wel te scoren, al was dit niet genoeg voor een punt. Tijdens het vorige EK maakte de ploeg indruk, maar op dit toernooi moeten we het beste van de Denen waarschijnlijk nog zien. De tip: wedden op ‘Denemarken wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.52 bij Unibet.

Denemarken wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Tunesië – Frankrijk

Het ziet er niet rooskleurig uit voor Tunesië. Er is namelijk pas één punt verzameld. Daarnaast moeten de spelers het opnemen tegen het grote Frankrijk in de laatste en allesbeslissende wedstrijd. Toch kan Tunesië zich mathematisch nog plaatsen voor de knock-outfase. Er zal dan van Frankrijk moeten worden gewonnen en Denemarken moet van Australië winnen. Op dat moment zouden Tunesië en Denemarken beide vier punten hebben en dan wordt er naar onderling resultaat gekeken. Door het gelijkspel tussen de twee ploegen blijft de stand gelijk waardoor er naar doelsaldo wordt gekeken. Tunesië zal daarom met veel doelpunten van Frankrijk moeten winnen.

Voor de Fransen loopt alles op rolletjes tijdens dit wereldkampioenschap. De huidige wereldkampioen pakte zes punten uit de eerste twee wedstrijden en is al zeker van de achtste finale. In de laatste wedstrijd is Tunesië dus de tegenstander van Frankrijk, maar dat zou geen probleem mogen zijn. Van Denemarken werd met 2-0 gewonnen door doelpunten van Kylian Mbappé, die er dit WK al drie doelpunten in heeft liggen. De Franse superster is nog altijd maar 23, maar hij lijkt in bloedvorm te verkeren tijdens dit toernooi. Hij scoort makkelijk en is zo snel dat bijna niemand hem bij kan houden.

Onze voorspelling

Frankrijk is al door naar de volgende ronde waardoor het niet ondenkbaar is dat Didier Deschamps tegen Tunesië een aantal spelers rust gaat geven. Zelfs dan zijn de Fransen de favoriet voor dit duel, maar de spelers zullen vooral niet te veel energie kwijt willen raken tijdens deze wedstrijd. De Tunesiërs moeten aanvallen en Frankrijk zal nuttig gebruik maken van de counter en zo doelpunten willen maken. Daarom is onze voorspelling: wedden op ‘Frankrijk wint met handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.40 bij bet365.

Frankrijk wint met handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Polen – Argentinië

Voor Polen is de wedstrijd tegen Argentinië erg belangrijk. Momenteel staan de Polen eerste in de groep met vier punten, maar Argentinië en Saoedi-Arabië volgen op drie punten. Bij een nederlaag is Polen afhankelijk van de uitslag bij Saoedi-Arabië – Mexico. Aan een gelijkspel heeft Polen in principe genoeg. Het land komt dan op vijf punten en alleen Saoedi-Arabië kan dan nog over de Polen heen qua punten. In de eerste wedstrijd werd gelijkgespeeld tegen Mexico en daarna wist de Poolse ploeg met 2-0 van Saoedi-Arabië te winnen. Robert Lewandowski wist zijn eerste doelpunt ooit te maken op een WK en heeft zijn land daar wellicht een grote dienst mee bewezen.

Voor de Argentijnen is deze wedstrijd net zo belangrijk als voor de Polen. Er moet namelijk worden gewonnen, wil Argentinië niet afhankelijk zijn van de uitslag van de andere wedstrijd. De Argentijnen verloren in de eerste wedstrijd verrassend van Saoedi-Arabië, maar tegen Mexico wist het land te winnen. Lionel Messi was met een doelpunt en assist de man van de wedstrijd. Lange tijd leek het er namelijk op dat het in een doelpuntloos gelijkspel zou eindigen tot Messi vanaf ongeveer twintig meter uithaalde. Keeper Guillermo Ochoa was kansloos en daarna maakte Enzo Fernández het tweede doelpunt waardoor de wedstrijd was gespeeld.

Voorspelling Polen – Argentinië

Het Argentinië van Lionel Messi is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd. Tegen Mexico werd echter duidelijk dat de ploeg het aanvallend niet lijkt te kunnen zonder de impulsen van Messi. Het is wachten totdat hij iets geniaals doet waaruit wordt gescoord. Polen zal het achterin dichtgooien en rekenen op momenten van Lewandowski. Uiteindelijk zal de ploeg waarbij de sterspeler het beste speelt winnen. De voorspelling is ‘Beide team scoren’. Deze voorspelling heeft een odd van 2.05 bij bet365.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Saoedi-Arabië – Mexico

Saoedi-Arabië won op een fenomenale manier van Argentinië en heeft door dat resultaat nog altijd kans op de volgende ronde. Bij een overwinning van de Saoedische spelers is het land zeker van de knock-outfase. Een gelijkspel is ook genoeg mocht Polen winnen van Argentinië. Tegen Argentinië maakte de spelers indruk door energiek en aanvallend te spelen wanneer het kon. Eigenlijk zette het land deze trend door tegen Polen, maar er werd toch met 2-0 verloren. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd werd Polen omvergelopen door Saoedi-Arabië, maar er werd niet gescoord. Daarna werd er ook nog een penalty gemist en toen leek het mentaal gedaan te zijn met de spelers.

Ondanks dat Mexico nog maar één punt heeft kan het land nog altijd de achtste finale behalen. Deze laatste wedstrijd moet dan worden gewonnen door de Mexicanen en Polen moet ook winnen van Argentinië. Mocht dat gebeuren dan behalen de Mexicanen vier punten waarmee Saoedi-Arabië en Argentinië in worden gehaald. Dit lijkt echter een lastig verhaal te worden. De Mexicanen maken totaal geen indruk op dit wereldkampioenschap. Het land behaalde de laatste edities altijd de achtste finale, maar tijdens deze editie lijkt het er niet in te zitten.

Wedtip Saoedi-Arabië – Mexico

Mexico heeft nog weinig indrukwekkends laten zien tijdens dit wereldkampioenschap. Saoedi-Arabië maakte echter indruk tegen Argentinië en in de beginfase van de wedstrijd tegen Polen. Mochten de Saoedische spelers zo aan de wedstrijd beginnen dan gaat Mexico het erg lastig krijgen. Daarom de tip: wedden op ‘Saoedi-Arabië wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 5.00 bij Unibet.

Saoedi-Arabië wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie