Premier League-transfer lonkt voor Sangaré: “Daar krijgt hij meer waardering”

Foto: Premier League-transfer lonkt voor Sangaré: “Daar krijgt hij meer waardering”

Ibrahim Sangaré maakt mogelijk komende zomer de overstap naar de Premier League. De middenvelder van PSV is voor een bedrag van 37,5 miljoen euro op te pikken in Eindhoven. Hedwiges Maduro stelt dat Sangaré klaar is voor een transfer naar de Engelse competitie.

Maduro zegt in gesprek met Voetbal International de middenvelder een fijne speler te vinden om in je selectie te hebben. “Ik hou wel van het type Sangaré en eigenlijk heeft ieder team zo’n speler nodig. Een echte balafpakker.”

Volgens de oefenmeester zijn types als Sangaré onmisbaar voor je elftal, omdat ze andere spelers beter laten renderen. “Ik waardeer dat enorm. Maar in Nederland kijken we vooral wat hij aan de bal kan. Daarom denk ik dat Sangaré in het buitenland meer waardering zal krijgen.”

Premier League-transfer

Als voorbeeld noemt Maduro Sven Botman en Per Schuurs. “Hier kijken we hoe goed ze zijn in de opbouw, in het buitenland kijken ze hoe goed ze kunnen verdedigen. Dat is een groot verschil.” Volgens Maduro is de Premier League de perfecte competitie voor de PSV-middenvelder. “Het klinkt gek, maar in de Premier League komt hij beter tot zijn recht dan hier. Als de ruimtes klein zijn, dan komt hij meer en beter in de duels en kan hij ballen veroveren. Dan komt Sangaré in zijn kracht. In dat powervoetbal van de Premier League past hij goed.”

Maduro denkt te weten op wat voor soort clubs de Ivoriaan zich moet richten. “Ik denk dat hij net onder de top terechtkomt, want bij topclubs als Manchester City en Liverpool wordt een nóg hogere handelingssnelheid aan de bal gevraagd.”

Eindigt PSV tegen Vitesse in 3-1?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

104+ Votes

104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie