Poolse bondscoach ‘misdraagt’ zich tijdens persconferentie

Foto: Poolse bondscoach ‘misdraagt’ zich tijdens persconferentie

De bondscoach van Polen had vanmiddag op zijn afsluitende persconferentie in aanloop naar het duel met het Nederlands elftal op het EK wel wat weg van Louis van Gaal. Hij toonde zich nukkig en ging een paar keer de confrontatie aan bij vragen die hem niet aanstonden.

Nukkige Michal Probierz heeft weinig zin in ‘Oranje-persco’

Michal Probierz was 15 minuten te laat en zoiets zou Van Gaal nooit overkomen, maar verder waren er in het Volksparkstadion in Hamburg best vergelijkingen te trekken. De bondscoach kreeg vooral heel veel vragen over Robert Lewandowski, die natuurlijk geblesseerd is (op de weg terug, maar het duel met Oranje komt te vroeg). Bij de derde had hij het gehad. “Daar heb ik net antwoord op gegeven”, ving SoccerNews op.

Ook werd er natuurlijk gevist naar zijn startopstelling, die eerder vandaag naar verluidt al ‘uitlekte‘. Ook dat kon de keuzeheer niet waarderen, want na een vraag van een Poolse journalist riep hij: “Het moeilijkste van mijn werk als bondscoach is dat jullie telkens de opstelling willen weten. Die probeer ik geheim te houden.”

Zo nu en dan liet hij die façade zakken en toonde hij zich wél aimabel: “Ik heb een goed idee wat de basis moet worden, dat weten de spelers ook. Zij hebben zich goed voorbereid, maar ik ga het pas bekend maken vlak voor de wedstrijd. We moeten als team werken, ook degene die niet spelen. Dus ik vertel het pas later, zodat niemand teleurgesteld kan zijn.”

Lewandowski als mascotte

Overigens zit Lewandowski morgen wél gewoon op de bank, als een soort assistent-trainer (of mascotte): “Meestal is het zo dat je niet gewend ben zonder Lewandowski te spelen. Het wordt mijn eerste wedstrijd zonder Lewandowski. Hij zal wel gewoon op de bank zitten, dus zijn rol is altijd belangrijk.”

Maakt Polen morgen kans?

  • Ja, waarom niet?
  • Nee
1544+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie