Piqué laat zich gaan bij afscheidsduel: “Ik schijt op je f***ing moeder”

Foto: Piqué laat zich gaan bij afscheidsduel: “Ik schijt op je f***ing moeder”

Gerard Piqué zat gisteren op de bank bij zijn laatste wedstrijd in dienst van FC Barcelona. En toch kreeg de Spanjaard het voor elkaar om een rode kaart te krijgen; in de rust, als reservespeler dus, vanwege een tirade richting de scheidsrechter.

Barça won met 2-1 van Osasuna, maar de scheidsrechter was de gebeten hond vanwege twee gele kaarten voor Robert Lewandowski, al in het eerste halfuur van de competitiewedstrijd. Bovendien kwam de tegengoal uit een corner die eigenlijk geen corner had moeten zijn.

Arbiter Gil Manzano citeerde Piqué na afloop in zijn rapport: “Heb je gezien wat voor corner je tegen ons gegeven hebt? Jij bent de scheidsrechter die ons, met voorsprong, het meest tegenwerkt. Het is verdorie een schande, ik schijt op je f***ing moeder!”

Xavi

Trainer Xavi Hernández was na afloop ook woest op Manzano. “We voelen ons onrechtvaardig behandeld. Bij de tegentreffer was het niet eens een hoekschop en daarna werd een overtreding gemaakt. De uitsluiting van Lewandowski was ook twijfelachtig. Het waren oneerlijke beslissingen. De scheidsrechter beslist, maar we verdienen een uitleg.”

Dat Barça ondanks alles toch nog won, vervult Xavi daarentegen met trots. “Het was een spectaculaire overwinning. Ik ben heel trots op mijn team. Alles zat tegen, maar ik zei in de rust dat ze vertrouwen moesten houden en dat ze intelligent en met persoonlijkheid moesten spelen. Dit is een gouden overwinning, één met moed. Het team groeit, we zijn net een familie. We staan halverwege aan kop in de competitie. Dat maakt ons trots.”

Terecht rood voor Pique?

  • Ja
  • Nee
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie