Perez: ‘Zij hopen dat Nederland eruit gaat’

Foto: Perez: ‘Zij hopen dat Nederland eruit gaat’

Kenneth Perez geeft het Nederlands elftal best een kans op het winnen van het WK. Dat vertelt de Deen in WK Praat, op ESPN. Ook merkt hij dat veel andere media en journalisten juist ‘hopen dat Oranje eruit gaat, omdat zij dan gelijk krijgen’.

“Als ik aan Denen vertel hoeveel kritiek er is op het Nederlands elftal, vinden ze dat apart”, begint Perez. “Nederland wil én mooi voetballen, én winnen én spektakel bieden. Dat gaat niet op dit moment. Winnen is ook vrij belangrijk op een WK. Er zijn bepaalde media die een koers hebben gekozen en die moeten hopen dat Nederland eruit gaat. Dan krijgen zij gelijk. Anders is het te negatief geweest.”

Subtopper

“Als team en individueel heb je geluk nodig. Dat begint bij de loting. Stel dat Nederland bij de laatste groepswedstrijd een resultaat nodig had gehad tegen Frankrijk, Spanje of een ander land uit Pot 1… Nu zaten ze bij Qatar in de poule. Ik vind dat Nederland, waar ze nu staan, voldaan heeft aan zijn plicht. Dan hebben ze een ‘oké WK’ gespeeld. Nu gaat het beginnen. Als je nu doorgaat, vind ik dat ze het boven verwachting hebben gedaan.”

In de kwartfinale wacht de grote test tegen Argentinië, de nummer drie van de FIFA Ranking (Nederland staat achtste). “In Denemarken zien ze Nederland als een land net onder de wereldtop. Landen als Brazilië, Frankrijk en Spanje hebben meer diepte in hun selectie qua kwaliteit. Nederland moet het hebben van een aantal sleutelspelers. Incidenteel hebben ze spelers als Dumfries die ineens een goede wedstrijd spelen, zoals tegen Amerika. Zo moet Nederland het doen. Tactische foefjes ook trouwens, er is heel veel vertrouwen in Van Gaal. Dat is puur vakmanschap.”

WK-titelkansen

Over de titelkansen besluit de oud-middenvelder: “Wat Nederland tot kanshebber maakt, is dat ze heel moeilijk te verslaan zijn. Het enige wat ik niet weet, is hoe ze omgaan met een achterstand. Ze hebben dit WK nog niet op achterstand gestaan. Ze spelen op het oog heel sober, degelijk en eigenlijk heel on-Nederlands. Als je achter komt moet je alleen iets heel anders gaan doen. Dan moet je tempo maken. Dat is het nadeel van dit Nederlands elftal. Ik zie heel weinig tempo tot dusver, het is een beetje gesloten.”

Gaat Nederland het WK winnen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Geloof jij dat ‘bepaalde media’ hopen dat Oranje eruit vliegt?

  • Ja
  • Nee
2892+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:29
51+
‘Hakim Ziyech-nieuws voor Ajax’
17:10
12248+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
17:00
172+
‘Gigabedrag voor Dávid Hancko’
16:46
8+
Ancelotti: ‘Ik ben nog geen verdrietige fans tegengekomen’
16:26
16+
‘Ian Maatsen-transfer van 40 miljoen’
16:16
118+
‘Ajax-schandaal met eigen spelers’
16:00
149+
Grote Ajax-namen keren terug: “Zet een ambulance klaar”
15:55
57+
‘Ryan Gravenberch-drama in Liverpool’
15:41
15+
‘Summerville is de beste vleugelaanvaller in de Championship’
15:35
252+
‘Arne Slot-shock bij grootmacht’
15:23
0+
AZ-keepster Femke Liefting met ambulance afgevoerd
14:48
197+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
14:34
47+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
35+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
114+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
247+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
470+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
241+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
118+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
423+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie