Perez wijst ‘hardst werkende én minst hard werkende Ajacied’ aan

Foto: Perez wijst ‘hardst werkende én minst hard werkende Ajacied’ aan

Kenneth Perez is bepaald niet onder de indruk geraakt van Ajax, ook al wonnen de Amsterdammers wel met 1-2 van Vitesse. De Deense analist verbaasde zich met name over de ‘doodse’ uitstraling van de ploeg.

Edson Álvarez, niet geheel toevallig matchwinner, was een uitzondering, vond Perez. “Álvarez is iemand die graag de balans bewaakt en niet meer doet dan hij kan. Hij is iemand bij Ajax die er echt wat van wil maken. Ik vind de meeste spelers van Ajax doods, maar hij toont passie, tot irritatie aan toe. Elke keer bij de scheidsrechter en elke keer is hij erbij betrokken”, aldus de oud-speler in Dit Was Het Weekend, op ESPN.

“Hij wil iets doen, op welke positie dan ook. Hij wil er iets van maken. Hij laat het vuur zien en probeert zijn medespelers daarin mee te nemen.” Sinds de aanstelling van John Heitinga staat Álvarez met name centraal achterin, Alfred Schreuder gebruikte hem vrijwel louter als controleur op het middenveld.

Brobbey

Van de werkethiek van Brian Brobbey, die wederom slechts inviel tegen Vitesse, is Perez minder ondersteboven. Sebastién Haller doen vergeten lukt Brobbey absoluut nog niet. “Ik vind het geen vergelijking, die twee. Haller is veel slimmer in het drukzetten en in het bewegen zónder bal. Hij doet meer.”

Het talent heeft Brobbey wel, vindt Perez. “Hij heeft een neusje voor de goal, want hoe je het ook wendt of keert, hij is wel gedeeld topscorer met elf goals. Die maakte hij in heel weinig minuten. Dat heeft hij goed gedaan. Alleen wat ik al vaker bij hem heb gezien, thuis tegen Volendam bijvoorbeeld, moest hij eruit met kramp. Dat is toch niet de zwaarste wedstrijd in Europa. Erik ten Hag benoemde het ook: hij levert te weinig arbeid. Dat is eigenlijk ongelooflijk met zó’n lichaam, met zó’n godsgeschenk….”

“In het hedendaagse voetbal moet je snel en fysiek sterk zijn. Dat heeft hij allemaal. Je wacht op het moment dat het allemaal bij elkaar komt, want dan is dit wel een goede aankoop. Dan denk ik dat hij veel meer waard gaat worden dan de zeventien miljoen euro die Ajax aan hem heeft uitgegeven. Dat alles bij elkaar komt, is alleen het moeilijkste wat er is.”

Alvarez is wereldtop

  • Eens
  • Oneens
274+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
9+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
8+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
31+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
9+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
9+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
123+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
28+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
35+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
499+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
162+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
70+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
118+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
49+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
548+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
27+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
4241+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
09:11
199+
Valentijn Driessen velt oordeel over Brenet-besluit FC Twente
08:55
347+
‘Mislintat-alarmbellen gaan af bij Ajax’
08:40
418+
‘Ajax streept volgende kandidaat door’
08:25
163+
‘Beker-opsteker voor Feyenoord’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie