Perez voorspelt snelle trainerswissel in Eredivisie

Foto: Perez voorspelt snelle trainerswissel in Eredivisie

ESPN-analist Kenneth Perez kan zich niet aan de indruk onttrekken dat Dennis van der Ree spoedig geslachtofferd gaat worden bij FC Groningen. In eerste instantie werd hij als interim doorgeschoven tot het eind van het seizoen, als opvolger van Frank Wormuth, maar het is in het noorden de laatste weken kommer en kwel.

In 2023 verloor Groningen alle zes de wedstrijden. “Dit is natuurlijk houtje-touwtje beleid”, reageert oud-speler Kees Kwakman. “Dat terwijl het qua spelersbeleid de laatste jaren best goed liep. Het zou zomaar kunnen dat die Van der Ree geen één wedstrijd gaat winnen als hoofdtrainer.”

“Misschien denkt hij zelf ook wel: deze rol is niks voor mij. Daar zit echt helemaal niks in, in Groningen. Ze krijgen nu FC Twente en PSV als volgende wedstrijden. Dus er moet snel iets gebeuren bij Groningen.” Kwakman voorziet een snelle trainerswissel. “Dat zou voor Van der Ree pijnlijk en echt verschrikkelijk zijn. Kneiterhard, die zal daar echt niet lekker op gaan, maar er moet echt iets gaan gebeuren.”

Kenneth Perez sluit zich daar bij aan. “Misschien komt hij er zelf ook wel achter: dit is niet voor mij, hoofdtrainer. Helemaal klasse zou zijn als hij morgen tegen de leiding zegt: dit is niet voor mij, ik dacht het, maar het is het niet. Als er een ander is, dan stap ik graag terug in mijn oude rol. Maar misschien is hij superambitieus, geen idee, alleen dit is wel jammer.”

‘Vuur is nog aanwezig’

Van der Ree zelf zei op ESPN na de nederlaag tegen concurrent FC Volendam: “Het spel was oké, maar in de zestien is het helemaal kut. We geven de goals zo weg, alle drie waren die niet mogelijk geweest. Tot de 1-0 was het prima, daarna waren ze het wel even kwijt. Er hebben net wel wat jongens een paar schoenen door de kleedkamer gegooid Dat is goed om te zien: het vuur zie ik er nog wel in. Maar dat vuur, dat zie ik ook graag in de zestien. Als je zo makkelijk de goals tegen krijgt, ga je nooit meer winnen. Het moet dodelijker in de zestien, anders maakt het niet uit dat je leuk speelt. We zijn bezig geweest met druk zetten, maar ik kan mezelf verwijten dat ik niet meer getraind heb op het verdedigen.”

Van der Ree nam het stokje tijdens de WK-break over van Frank Wormuth, maar wacht nog altijd op een eerste resultaat. Toch wil hij niets weten van ‘nachtmerrie’. “Wel supervervelend. Het is nog niet voorbij, het kan nog een mooi einde hebben, maar dan moet er nog wel wat veranderen. Er zijn echt nog wel wat wedstrijden te spelen. Voetballend gaat iets beter. Nu verdedigend nog, dan hebben we kansen om wedstrijden te gaan winnen.”

Groningen moet Van der Ree snel vervangen

  • Eens
  • Oneens
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie